KUPECKÁ OSADA KRUMBENOWE ANEB VELETRH PRAVĚKÉ A STŘEDOVĚKÉ KULTURY

Akce Český Krumlov

KUPECKÁ OSADA KRUMBENOWE ANEB VELETRH PRAVĚKÉ A STŘEDOVĚKÉ KULTURY
Kultura
Další akce ve městě Český Krumlov

KUPECKÁ OSADA KRUMBENOWE ANEB VELETRH PRAVĚKÉ A STŘEDOVĚKÉ KULTURY

Kulturní naučně-zábavný program pro nejširší veřejnost připomene klíčovou historickou roli regionu jako významné křižovatky obchodních cest v pravěku a středověku. Již popáté se otevřou brány Kupecké osady Krumbenowe, aby na vpustily návštěvníky do světa živého pravěku a středověku.

Tématem jubilejního ročníku je Hostina minulosti, vše se tedy bude točit kolem historických způsobů obživy a také hodování, slavností a rituálů, které se s jídlem od počátku věků pojí. Návštěvníci se mohou těšit na šťavnatou přehlídku řemeslných ukázek, historických představení, přednášek a workshopů. Nebudou chybět ani tematické soutěže pro děti a již tradiční výstava originálních archeologických nálezů zvaná Muzeum v zahradě. Hlavním bodem programu pak bude společná hostina napříč epochami, která vyvrcholí v sobotní podvečer hudebním vystoupením kapely Vesna.

Naučně-zábavná akce je bezbariérová, otevřená všem věkovým kategoriím a přístupná zcela zdarma. Projekt „KRUMBENOWE“ je v roce 2018 realizován v rámci projektu Mezinárodní kulturní platforma I-CULT ATCZ59, který je financován v rámci programu INTERREG V-A Rakousko – Česká Republika. Jeho realizaci dále podporuje město Český Krumlov, pivovar Eggenberg a řada dalších partnerů. Program zajišťuje Regionální muzeum v Českém Krumlově, Ústav archeologické památkové péče středních Čech a řada lektorů a historických skupin z oboru experimentální archeologie.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce