KUTILOVÉ PAT A MAT VE ZLATÉM JABLKU

Akce Zlín

Akce pro děti, Festivaly, Výstavy
Další akce ve městě Zlín

Se dvěma nejznámějšími kutily, Patem a Matem, se mohou až do 3. června setkat návštěvníci obchodního centra Zlaté jablko ve Zlíně. Výstava představující „Jak žijí a filmují“ tito dva populární nešikové je součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu, který již zanedlouho vypukne ve Zlíně. 

Pat ve žlutém tričku a rádiovce, Mat v tričku červeném a v kulichu. Dva protagonisté oblíbeného večerníčkového seriálu „Pat a Mat“ neboli „...A je to!“ zakotvili ve Zlatém jablku ve Zlíně, aby dali nahlédnout do zákulisí svého natáčení. 

K vidění jsou celé pokoje, sklep a zahrada, ale i rekvizity jako kabriolet nebo originální zavařovací stroj. Pro technicky orientované fanoušky zase bude zajímavé prozkoumat, jak funguje kloubový skelet umožňující animaci loutky nebo jak vypadá forma na zhotovení hlav figurek kutilů. 

Kutilové, kteří k problémům přistupují vždy netradičně a často tak vytvoří problémy další, jsou vzorem optimismu, kamarádství a ochoty si pomáhat již pro několik generací dětí. Seriál „Pat a Mat“ je spjat také s filmovými ateliéry ve Zlíně, kde byla vytvořena asi třetina z celkem 91 epizod, ve kterých například pečou vánočku, natírají okna, stavějí skleník nebo zavařují jahody. 

Výstava Pata a Mata je k vidění v prodejní galerii Zlatého jablka až do 3. června po celou otevírací dobu obchodního centra. 

Exponáty zapůjčila společnost Bonton a.s. Vybrané exponáty jsou k vidění také v Kabinetu filmové historie na Filmových ateliérech na Kudlově. 

Více na www.zlatejablko.cz  
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce