Leif De Leeuw Band (NL)

Akce Ostrava

Leif De Leeuw Band (NL)
Koncerty
Web organizátora:
www.kzoj.cz
Další akce ve městě Ostrava

Leif De Leeuw Band (NL)

Koncert jedné z nejnadanějších Nizozemských kapel
/blues, rock, funk i fusion/.

Představte si energické bicí, dvoukytarový zápřah, swingující bluesový shuffle a mohutné kytarové riffy okořeněné ozvěnou 70. let, to je Leif De Leeuw Band.

Hlavní postavou kapely je třiadvacetiletý kytarista a skladatel Leif de Leeuw. To, co ho vždy především zajímalo, bylo blues. Ovšem díky svému věku (na kytaru hraje od svých devíti let) nezůstalo pouze u jednoho hudebního zdroje. Ovlivnila ho veškerá muzika, která zněla kolem. A tak v jeho skladbách můžeme najít vlivy funky, soulu, country, fusion.... Mezi jeho kytarovými vzory najdeme jak bluesmany (Robert Johnson, Eric Clapton), tak i tvrdší rockery (Jeff Beck, David Gilmore, Dereck Trucks, Larry Carlton). Doprovodný band tvoří zpěvačka a kytaristka Britt Jansen, rytmickou sekci pak bubeník Tim Koning a nový basista Boris Oud.

Skupina pilně koncertuje především na západoevropských pódiích a díky tomu sesbírala různá ocenění. Např. v roce 2014 první místo na Dutch Blues Challenge, v roce 2015 byla vyhlášena jako nejlepší kapela na European Blues Awards a v letech 2016 a 2017 byl Leif vyhlášen nejlepším bluesrockovým kytaristou Beneluxu. I když se všude objevuje slovo “blues”, samotná hudba se pohybuje daleko mimo hranice tohoto žánru. Kromě koncertů se soubor dobře uvedl i co se týče vydaných nosičů. Ty už má na svém kontě tři, čtvrtý se chystá: EP DELUXE – 2014 LEELAH – 2015 UNTIL BETTER TIMES – 2017 LIVE ALBUM – připravované pro rok 2018 (nahrávky pořízené na koncertech 19. a 20. ledna tohoto roku) Zatím poslední jedenáctipísňové album “Until Better Times” svým zvukem připomíná staré kapely jako Allman Brothers Band, Led Zeppelin, ale také Blackberry Smoke a Henrik Freischlader Band. Představte si energické bicí, dvoukytarový zápřah, swingující bluesový shuffle a mohutné kytarové riffy okořeněné ozvěnou 70. let. Živé provedení slibuje opravdu příjemný zážitek.

Místo konání akce: Kulturní dům K-Trio, Dr. Martínka 1439/4, Ostrava
Vstupenky: http://vstupenky.kzoj.cz/sal.php?prdID=12110
Datum začátku akce: 22. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 22. Února 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7848N 18.261E

Případné změny si prověřte na webu akce Leif De Leeuw Band (NL)

Jméno organizátora: Kulturní dům K-Trio
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
METALLICA & SYMPHONY TRIBUTE SCREAM INC.
Multifunkční aula GONG, Ostrava
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava