Letní poetický večer na zlínském zámku

Akce Zlín

Letní poetický večer na zlínském zámku
Kultura
Další akce ve městě Zlín

Romanticky prožitý večer za doprovodu klavíru, violoncella a krásné literatury připravil pro milovníky kultury Zlínský zámek. Hudbu Rachmaninova nebo Saint-Saënse, čtení ze Cervantese, Hrabala a dalších si mohou vyslechnout na nádvoří zámku v sobotu 21. července od 19 hodin. Pořad „Letní poetický večer s hudbou a čtením“ je součástí Zámeckého kulturního léta, které do Zlína v období letních prázdnin přináší netradiční kulturní zážitky.

Komponovaný večer, ve kterém se prolíná hudba a literatura, zpříjemní jeden ze sobotních letních večerů na nádvoří zámku ve Zlíně. Skladby Rachmaninova, Saint-Saënse, Hopfa, von Paradise a Faurého interpretují Radana Beláková (klavír) a Karolína Zívalíková (violoncello).

A stále populárnější je takzvané interpretační čtení. Proto výjimečné skladby doplní čtení, zejména klasiků české literatury 20. století. Konkrétně úryvky ze Švejka Jaroslava Haška, Saturnina Zdeňka Jirotky a Obsluhoval jsem anglického krále od Bohumila Hrabala. Zahraniční literaturu zastoupí Miguel de Cervantes a jeho Don Quijote. Četby se ujme Martin Pášma.

Letní poetický večer se koná na nádvoří zlínského zámku v sobotu 21. července v 19 hodin. V případě nepříznivého počasí se přesune do Velkého sálu ve 2. nadzemním podlaží. Vstupné činí 50 Kč, rezervace míst je možná na telefonním čísle 602 560 020.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava