Loose Session 2017

Akce Vítkovice

Loose Session 2017
Sportovní akce, Víno Pivo, Zábava, párty
Další akce ve městě Vítkovice

Loose Session 2017

Poslední víkend prázdnin proběhne ve snowparku Freestyle Area ve Vítkovicích v Krkonoších svým formátem netradiční 2. ročník bike akce s názvem Loose Session 2017. Pozvaní profesionální jezdci na celoodpružených kolech z ČR, Německa, Švýcarska, Polska a jejich nekompromisní triky na obřích skocích, které jsou součástí nově vybudované slopestyle trati, doprovodný program, možnost kempování či večerní afterparty jsou rozhodně důvodem, proč do Vítkovic v termínu 25-27.08. zavítat.

Návrh a stavbu trati má napovel parta Loose Riders-jmenovitě Honza Špika a Adam Semerák se svojí crew a samotný formát závodu byl inspirován podobnými akcemi, které probíhají například v Belgii či Norsku. Akce dostala název Loose Session, protože jde o volné ježdění, nikoli o žádný vyhrocený závod s časomírou a startovními čísly. Jezdci si tak trať více užívají a jezdí bez jakéhokoliv stresu. Po hlavním sobotní session budou vyhlášeni nejlepší jezdci v rámci kategorií Best Trick, Best Whip & Best Line.

Pro letošní Loose Session byla vytvořena speciální slopestyle trať, která v sobě kombinuje dřevěné lávky, hliněné skoky 12-18m a klopenky. Trať svým formátem a velikostí nemá v ČR obdoby a proto je z důvodu bezpečnosti hlavní závod určen pouze pro zvané profesionály, nicméně do závodu mají možnost vstoupit díky páteční nominaci také jezdci nepozvaní a to na základě divokých karet. Setup trati začíná 18m narychlovacím step downem za kterým následuje 15m rovný skok, dále pak 14m transfer, klopenka a poslední 12m skok s rampou. Novinkou je kromě hlavní trati také nově vybudovaná trať s menší obtížností pro širší bike komunitu, která se skládá z několika skoků, klopenek a jedním dřevěným step up-step downem. Obě trati budou k dispozici po celý víkend a od pátku do neděle bude nově v provozu také vlek, který zajistí komfortní přesun do horní části trati. Cena jízdného vleku je stanovena 250Kč/den, nebo třídenní permanentka za příjemných 500Kč.

Mezi pozvanými jezdci jsou profíci jako Max Bosh (GER), Armin Beeli (CH), Piotrek Krajewski (POL), Tomáš Zejda (CZ), Damjan Sirišky (CZ), Zbyněk Bahula (CZ), Pavel Hospodka (CZ), Daniel Liška (CZ), Marek Škoch (CZ). Tato základní sestava společně s jezdci, kteří obdrží divoké karty zajistí parádní podívanou a arzenál triků, kdy rozhodně nebudou chybět rotace přes hlavu.

Kromě spousty ježdění a parádní podívané na všechny návštěvníky čeká páteční warm-up párty, hlavní sobotní Jagermeister párty s DJś přímo ve stanovém městečku. Samozřejmostí je profesionální foto/video shooting pro všechny zůčastněné bikers, catering a také nově možnost kempingu v horní části kopce s možností přípojky 220V a také sociálním zařízením.

Pátek:
12:00-18:00 vedlejší trať-volné ježdění (od rána)
17:00-20:00 big line-pouze pro zvané+nominace divoké karty
21:00-00:00 warm-up párty

Sobota:
9:00-15:00 volné ježdění
15:00-16:30 whip-off contest
17:00-20:00 big-line session
20:00-20.30 vyhlášení vítězů
21:00-03:00 Jagermeister afterpárty

Neděle:
10:00-16:00 volné ježdění

Na závěr velké díky partnerům akce: Red Bull, Jagermeister, Sencor Action Cam, Loose Riders, Skiareál Aldrov, pivovar Rohozec, pila Novotný, stav. firma Preeissler, snowpark Freestyle Area, Snb Freestyle House Vítkovice.

Možnosti ubytování: kemping v horní části trati, penzion Freestyle snb house..další doplníme v průběhu času..

Místo konání akce: Freestyle Area Vítkovice, Vítkovice
Datum začátku akce: 25. Srpna 2017 00:00
Datum ukončení akce: 27. Srpna 2017 00:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.6835N 15.5281E

Případné změny si prověřte na webu akce Loose Session 2017

Jméno organizátora: Loose Riders Czech Republic
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čarodějnice v Jilemnici
areál Kuvajt, Jilemnice
Švanci – JÁ SU JÁ SHOW
Eurocentrum, Jablonec nad Nisou
MIROSLAV DONUTIL - NA KUS ŘEČI
DK metropol, České Budějovice