Monology vagíny v Mariánských Lázních

Akce Mariánské Lázně

Monology vagíny v Mariánských Lázních
Divadlo, kino
Další akce ve městě Mariánské Lázně

Monology vagíny v Mariánských Lázních

Slavná hra ověnčená světovými úspěchy a provázená plamennými diskuzemi se vydává do měst České republiky. Nenechte si ujít provokativní představení, které vás přiměje k úsměvu i přemýšlení.

„Podmanivá rapsodie ženské podstaty... Eve Ensler dosáhla něčeho mimořádného.“ Tak se o slavné hře Monology vagíny vyjádřil deník Chicago Tribune. Podobně obdivné komentáře zazněly od vzniku hry v roce 1996 z New York Times, Los Angeles Times, ale hra si našla své publikum po celém světě, dokonce i v arabském Bejrútu. Vznikla televizní verze pro HBO a autorka získala americkou divadelní cenu Tony. Eve Ensler později založila nadaci V-Day, která bojuje proti násilí na ženách. Díky hře se podařilo na tyto bohulibé praktiky vydělat už přes sto milionů dolarů.

Mnozí považují slavnou hru Monology vagíny za skandální. Co je však tak šokujícího na vztahu k vlastnímu tělu? Slavná novinářka a aktivistka Gloria Steinem začíná svou předmluvu ke knižní verzi hry slovy: „Pocházím z gerenace tam dole.“ Pro kterou generaci však tohle neplatí? Je správné, že se v době nadužívané nahoty a všudypřítomných sexuálních narážek v médiích stydíme popsat své tělo a vyjádřit se k běžným procesům, které s ním souvisí?

Monology vagíny jsou především emotivní výpovědí o vztahu k sobě samé. Pojednávají o tabu, ukazují přirozené děje, ale i traumatické zážitky, prozrazují, co máme společné a co nás rozděluje v těch nejitimnějších situacích. Hru by měla vidět každá žena, která má odvahu překročit pokrytecké mlčení o vlastním těle. Ale vyhýbat by se jí neměli ani muži, je velmi pravděpodobné, že konečně pochopí mnoho věcí. A k tomu se výborně pobaví.

Víc na http://www.monologyvaginytour.cz/

Místo konání akce: Společenský Dům Casino, Reitenbergerova 95/4, Mariánské Lázně
Vstupenky: http://www.kisml.cz/cs/kulturni-programy/mesicni-programy/listopad/3139-monology-vaginy/
Datum začátku akce: 21. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 21. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.9744N 12.7068E

Případné změny si prověřte na webu akce Monology vagíny v Mariánských Lázních

Jméno organizátora: Monology vagíny tour
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Už ti nikdy nenaletím
Dom kultúry, Prostějov
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Všelibice
Kulturní dům Všelibice, Všelibice
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub