NA SCÉNU fest 2017

Akce Praha

NA SCÉNU fest 2017
Festivaly, Koncerty
Cross Club, Praha
Další akce ve městě Praha

NA SCÉNU fest 2017

\\ První oficiální showcase nově vzniklého labelu NA SCÉNU //

\\ NA SCÉNU přináší vlastní festival //

\\ 7 kapel, 7 měst, 7 žánrů, 7 zážitků //

Genuine Jacks
The Oxx
Acute Dose
Psychocandy
Beps'n'Johnnies
The Void
The Ribs

Vybrané kapely z celého Československa se vám představí v CROSSU již za pár dní.

Představíme interprety, se kterými jsme v posledních měsících a letech spolupracovali nejvíce. Celý label se dotvářel v průběhu posledního roku. Zakládajícími členy byli pouze The Oxx a Psychocandy, ovšem lidí na stejný vlně přibývalo až do dnešní podoby, lucky seven. Odhalíme pilíře, na kterých stojí NA SCÉNU.

Akce se až do 22.00 bude odehrávat venku, zbytek se kvůli možnému rušení nočního klidu přesune do vnitřních prostorů Cross clubu.
A co víc. Bude to za dobrovolný vlez.

// Genuine Jacks \\
Naděje garážový scény Slovenska, co teď trhá hitparády. Jedna z kapel, co chceš vidět naživo. Navíc mají nejvíc libový klipy jako supermario, nebo psychedelie inspirovaná Dead Meadow. Popový drive Nirvany v kombinaci s ozvěnami toho nejlepšího z 60s beatů a 70s proto-punku jako stavební kámen kapely. Důkaz toho, že člověk nemusí devadesátky zažít, aby věděl jak hrábnout do kytary. Občasný odér Black Sabbath je potom už jen třešničkou na dortu.
https://genuinejacks.bandcamp.com

// THE OXX \\
Kolečko, křížek, křížek. Mladá krev. Surf-rock, kterej svoje vlny chytá na Labi na Mělníku. Totální divočina a naděje české scény. Živelný a drzý punk rock, omlácený skejty a díry v tričkách. Kombinace kalifornských pláží se špetkou devadesátek v DC, akorát že tady žádný pobřeží nemáme. Surfující emaři nebo mokrý sny, který by měl Milo z Descendents v zapadlý garáži někde mezi Mělníkem a Humpolcem. Jejich show bejvá sakra bordel. Kdo zažije OXX naživo, rychle pochopí, že česká podzemní scéna má budoucnost.
https://theoxx.bandcamp.com/

// Acute Dose \\
Stále přehlíženému šumpersko-brněnskému uskupení se poslední dobou konečně začíná dostávat nemalé pozornosti. Indie-rock v jejich podání se nebrání výletům směrem k popu, soulu, jazzu i k něčemu experimentálnějšímu. Je to britský, je to lo-fi, a tím spíš má člověk chuť se k tomu vrátit. A podle toho, co si na střeše povídají vrabci, jsou Acute Dose live daleko energičtější a výbušnější než z nahrávky. Jakoby se Mac DeMarco a King Krule spojili v jedné kapele.
https://acutedose.bandcamp.com/

// Psychocandy \\
Trio ze Znojemskýho paneláku, co se zapíše do srdíčka. Někdy špinavej zvuk devadesátek, jindy je to tak zasněný indie rock, že se člověku chce snít navždy. Do toho post-punková basa, reprezentující madchester sound. Mix všeho, co působí jednotně, jako gang. Znojemskej gang. Pro popaře jsou příliš garážoví a alternativní. Pro hardcore nezávisláky popík. Někdy poppy and dreamy, jindy zas plný špíny.
https://psychocandycz.bandcamp.com/

// Beps'n'Johnnies \\
Střídavý příval teskné melancholie a mladické dravosti. Psychedelie ze šedesátek protknutá současnou garáží. Letos na jaře kapele vychází první EP, na kterém se podíleli Rhys Braddock (Gerda:blank) i Václav Havelka (Please The Trees). Pokud jsou zrovna na pódiu, dominují dva protipóly. Na jedné straně půvabná, leč projevem strohá baskytaristka, na straně druhé poblázněný energický kytarista. To vše zezadu jistí přesné údery bubeníka, ze kterého je vliv hardcoru cítit na míle daleko.
https://bepsnjohnnies.bandcamp.com/

// The Void \\
Kluci východňáři. Trojice se zkušebnou někde mezi sklady v Prešově. Na zemi se jim mezi rozflákanými paličkami válí i noty a celá partitura. Art-rock, nad kterým zůstává rozum stát, s kapkou jazzu, co tomu dodává šmrnc. Jejich písně jako Czechoslovakia, nebo Garagehype mluví za vše.
https://thevoidsk.bandcamp.com/

// The Ribs \\
Letenská teens partička. Na scénu přijde pět šestnáctiletejch cápků s deseti nástrojema, který si mezi sebou střídají pořád dokola.. až na zpěváka, ten při svý taneční performance rozkope všechny ty nástroje, na který se zrovna nehraje. Experimentální psychedelic-garage kapelka vyniká zejména svou strhující show. Čerstvá psycho záležitost.

VSTUP ---> DOBROVOLNÝ

partneři: Fair Price Music, cross][club[club][club][club], Kids And Heroes Magazine

Místo konání akce: Cross Club, Plynární 1096/23, Praha
Datum začátku akce: 25. Května 2017 18:00
Datum ukončení akce: 26. Května 2017 05:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1082N 14.4433E

Případné změny si prověřte na webu akce NA SCÉNU fest 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce