Napříč Arabskou Republikou Sýrie

Akce Jablonec nad Nisou

Napříč Arabskou Republikou Sýrie
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Jablonec nad Nisou

Napříč Arabskou Republikou Sýrie

Hovory a promítání s cestovateli Petrem Kvardou a Pavlem Chlumem. Napříč celou Sýrií před občanskou válkou, porovnání s dnešním stavem památek a měst (Palmýra, Aleppo, Rakka..)
Cestovatelé Petr Kvarda a Pavel Chlum Vás provedou napříč celou Sýrií ještě půl roku před občanskou válkou, která začala v roce 2011. Z tisíce let starého centra Damašku se přesuneme přes nekonečné pouště do města Palmýra s úchvatnými římskými rozvalinami, které byly bohužel během běsnění tkzv. Islámského státu v roce 2015 značně poničeny. Během naší přednášky si několikrát budete moci porovnat světově významné historické památky, jak vypadali během naší cesty a jak zdevastované jsou bohužel dnes.

Navštívíme světoznámý nikdy nedobytý křižácký hrad Krak de Chevaliers střežící jediný průchod přes horské pásmo Džabal Ansáríje. Zavítáme i do beduínských úlovitých domů v pouštní vísce Sarúdž. Na severu země se propleteme uličkami metropole Allepa a opět si porovnáme jeho stav z roku 2010 a současnost. O 200km dále východním směrem si zaplaveme v historicky významné řece Eufrat a přiblížíme se tak hlavnímu městu tkzv. Islamského státu Rakka. Přednáška vrcholí velkolepým výhledem na město Damašek z ptačí perspektivy.

Více informací na http://www.tripel.wz.cz/

Místo konání akce: Klub Na Rampě, Jiráskova 9, Jablonec nad Nisou
Datum začátku akce: 22. Února 2017 19:00
Datum ukončení akce: 22. Února 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7234N 15.1723E

Případné změny si prověřte na webu akce Napříč Arabskou Republikou Sýrie

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Karma
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
ReFashanda 2024
Černá louka, Ostrava
Elementálové, duchové přírody
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Filozofie pro život
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha