Nevypusť duši: Úzkostná story

Akce Praha

Nevypusť duši: Úzkostná story
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Praha

Nevypusť duši: Úzkostná story

Některou z forem úzkostné poruchy trpí v České republice až 1 450 000 osob. Může se jednat o specifické fobie, ale i o panickou poruchu, obsedantně-kompulzivní poruchu, post-traumatickou stresovou poruchu nebo třeba sociální fobii.

Druhý ze série tří večerů bude věnován vyprávění příběhů dvou mladých lidí, Kláry a Martina, kteří se ve svém životě setkali s duševním onemocněním. Řeč bude právě o úzkostných poruchách.
Nejprve pro vás bude připraven malý přehled toho, co všechno se může pod pojmem úzkostná porucha skrývat, a poté se můžete těšit na dva konkrétní příběhy, které budou ilustrovat to, jaký je život s úzkostnou diagnózou. Zaměříme se na to, jaké konkrétní projevy může nemoc mít, jak postiženého omezuje, jak ovlivňuje jeho život a jakou pomoc může člověk s těmito obtížemi vyhledat. Dozvíte se také jaké je mluvit o své nemoci otevřeně na přednáškách a workshopech třeba na středních školách.

Samozřejmostí je prostor pro otázky publika a malý suvenýr v podobě letáku Sedmi zásad zdravé psychohygieny nebo Manuálu pro blízké, který radí, co můžete udělat pro blízkého, který se potýká s duševními obtížemi.

Registrujte se zde >> http://bit.ly/Registrace_28-02-18

--------------------

Cyklus je z dílny neziskové organizace Nevypusť duši, za kterou stojí tým mladých psychologů, neurovědců a studentů těchto oborů. Zároveň ji tvoří i psychiatričtí pacienti a lidé se zkušeností s duševním onemocněním v mladém věku. Nevypusť duši šíří fakta, boří mýty a informuje Česko o duševním zdraví. Zdůrazňuje důležitost prevence – radí lidem, jak nevypustit duši, sdílí osobní příběhy a podporuje včasné vyhledání odborné pomoci při duševních obtížích.

Místo konání akce: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha
Vstupenky: http://bit.ly/Registrace_28-02-18
Datum začátku akce: 28. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 28. Února 2018 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0808N 14.4173E

Případné změny si prověřte na webu akce Nevypusť duši: Úzkostná story

Jméno organizátora: Nevypusť duši
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Elementálové, duchové přírody
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Elementálové, duchové přírody
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha