Obchod na korze - slavnostní premiéra zrestaurovaného filmu

Akce Karlovy Vary

Obchod na korze - slavnostní premiéra zrestaurovaného filmu
Divadlo, kino
Další akce ve městě Karlovy Vary

Obchod na korze - slavnostní premiéra zrestaurovaného filmu

Jedná se již o pátou premiéru digitálně zrestaurované kopie filmu z iniciativy Nadace české bijáky. Nadace tak navazuje na filmy Hoří, má panenko, Všichni dobří rodáci, Ostře sledované vlaky a Intimní osvětlení, které již byly na festivalu v Karlových Varech slavnostně uvedeny.
Při příležitosti digitálního restaurování filmu Obchod na korze spustila Nadace fundraisingovou kampaň #vydotitulku. Podobně jako u předchozích zrestaurovaných filmů Intimní osvětlení a Baron Prášil, mohou případní dárci spojit natrvalo své jméno s digitálně restaurovanou verzí tohoto legendárního oscarového snímku. K tomu, aby se jméno či logo dárce objevilo v závěrečných titulcích filmu, stačí nejpozději do konce května 2017, zaslat minimální příspěvek 10 000 Kč na digitální restaurování Obchodu na korze na transparentní účet 107- 5653070287/0100. Přispět je možné také prostřednictvím SMS v ceně 60 Kč ve tvaru DMS BIJAKY 60 na číslo 87 777. Více o digitálním restaurování a projektech Nadace české bijáky se dozvíte na www.bijaky.cz.
„ Je nám velkou ctí, že se společně s našimi partnery můžeme podílet na digitálním restaurování prvního československého oscarového filmu. Jako ocenění našeho několikaletého, někdy až donkichotského úsilí, o záchranu Zlatého fondu české kinematografie, vítáme i příslib finanční podpory ministerstva kultury.“ Uvedl u příležitosti digitálního restaurování filmu Petr Šikoš, předseda správní rady Nadace české bijáky. Finančně náročný proces (digitalizace jednoho celovečerního filmu se pohybuje mezi 1-2 miliony korun) totiž přislíbilo podpořit i Ministerstvo kultury.

Místo konání akce: Velky Sal Thermal, Karlovy Vary
Datum začátku akce: 1. Července 2017 14:00
Datum ukončení akce: 1. Července 2017 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.2286N 12.8761E

Případné změny si prověřte na webu akce Obchod na korze - slavnostní premiéra zrestaurovaného filmu

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Všelibice
Kulturní dům Všelibice, Všelibice
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub