OLYMPIC PERMANENTNÍ TOUR 2018

Akce Turnov

OLYMPIC PERMANENTNÍ TOUR 2018
Koncerty
Další akce ve městě Turnov

OLYMPIC PERMANENTNÍ TOUR 2018

Jedinečný koncert nestárnoucí rockové legengy české hudební scény skupiny Olympic. Skupina ve složení Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl zahraje ty největší hity za více než půlstoletí svojí existence. 

Skupinu založil v roce 1963 s původním názvem Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret) Miloslav Růžek. Původní členové patří mezi zakladatele české rockové hudby, debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého bigbítu. Po slabším období, kterým si skupina prošla v první polovině 70. let dvacátého století, nastává další z vrcholů tvorby v podobě konceptuální albové trilogie Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. Tu už nahrává baskytarista Milan Broum, který do skupiny vnesl nejen moderní vidění rockové hudby, ale hlavně skvělé instrumentální výkony, o kterých přesvědčil už na svém prvním albu v sestavě Olympiku, kterým byl Marathón (1978). 

V roce 2012 skupina oslavila své 50. narozeniny halovou koncertní šňůrou a vydáním kolekcí alb. V květnu 2013 do kapely nastupuje bubeník Martin Vajgl. Kapela následně v letech 2013-2015 natáčí novou albovou trilogii Souhvězdí a pravidelně koncertuje v České Republice i na Slovensku s programem Permanent Tour. 

24. 10. 2018 - 19.00 hod

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PETR ŠPAČEK & BAND
Společenský Dům, Jilemnice
Čarodějnice v Jilemnici
areál Kuvajt, Jilemnice