Oslavy 150. výročí založení SGO

Akce Olomouc

Oslavy 150. výročí založení SGO
Divadlo, kino
Další akce ve městě Olomouc

Oslavy 150. výročí založení SGO

Divadelní představení Slovanského Tyátru:
Maryša a Naši furianti
10. červen 2017

Moravské divadlo Olomouc

Studentské divadlo SLOVANSKÝ TYÁTR

Slovanský Tyátr založený současnou principálkou Martinou Bičovou v r. 2003 se v posledních letech soustředí hlavně na uvádění české a světové klasiky ve „fresh“ mladém kabátě nynějšího uměleckého šéfa a režiséra Zdeňka Vévody.
Tato „dramaturgie čtenářského deníku“, jak ji režisér trefně nazývá, vyvrcholí uvedením večerního dvojpředstavení Stroupežnického Našich furiantů a Maryši LP 2016 bratří Mrštíků v Moravském divadle Olomouc. Tyátr vstoupil do patnáctého roku své existence a oslaví tak své úspěchy společně se školou.
S Maryšou LP 2011 se divadelní soubor dostal až na Hronov, kde udivil i odborníky, a představení celkem 50krát reprízoval.
Naši furianti s rekordním počtem ocenění dorazili do celostátního kola přehlídky ve Volyni Divadelní piknik 2015 a stále se hrají.
Současná podoba Maryši po vítězství v oblastní přehlídce míří zase do celostátního kola v Ústí nad Orlicí, kde zabojuje znovu o Hronov.
Svižnost obou představení, nakažlivá živost a rozpustilost Našich furiantů i opravdovost a emoční napětí Maryši vás jistě zaujmou.
Za značku kvality můžeme jistě považovat i to, že Slovanský Tyátr už potřetí hraje na prknech známého Činoherního klubu Praha, kam byli pozváni Furianti i současná Maryša.
Tedy – dobrou zábavu.

Předprodej vstupenek bude zajišťovat Moravské divadlo Olomouc a začne 1. května 2017.


Výstava ke 150. výročí Slovanského gymnázia Olomouc
12. říjen 2017 – vernisáž výstavy s recitálem Richarda Pachmana

Vlastivědné muzeum Olomouc

31. 3. 2017 proběhne ve Vlastivědném muzeu v Olomouci sbírkový den. Akce začne v 10 hodin a potrvá do 17 hodin. Absolventi SGO se mohou podělit o své fotografie, vysvědčení, sešity a jiné artefakty. Vítány budou také zážitky a vzpomínky. Předměty se svolením absolventů vyfotografujeme, naskenujeme a zdokumentujeme.



Slavnostní koncert duchovní hudby
20. říjen 2017, 19.00 hodin

Katedrála svatého Václava Olomouc
Záštitu nad koncertem převzal J. Exc. mons. Jan Bosco Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský.
Účinkují:
Pěvecký sbor Slovanského gymnázia a další koncertní umělci – absolventi Slovanského gymnázia, řídí Jan Gottwald
Varhanní doprovod – Jiřina Navrátilová
Velké katedrální varhany sólo – Jan Gottwald
Program:
Slavnostní sborové a varhanní duchovní skladby českých a francouzských autorů 19. – 21. století. Budou provedeny skladby umělců, kteří byli a jsou s gymnáziem spjati – J. Havelka, M. V. Jiroušek, E. Viklický, T. Hanzlík, J. Beková a další. Některé kompozice zazní v novodobé premiéře, některé budou provedeny vůbec poprvé.


Den otevřených dveří
21. říjen 2017, 9.00 – 14.00

tř. Jiřího z Poděbrad 13, Pasteurova 19



Společenský večer – setkání absolventů
21. říjen 2017, 17.00 – 24.00

Pavilon A Výstaviště Flóra

Oslavy 150. výročí Slovanského gymnázia vyvrcholí 21. 10. 2017 slavnostním večerem, který proběhne od 17 hodin v pavilonu A Výstaviště Flora. Slavnostního zahájení společenského večera se ujme v 18 hodin ředitel Slovanského gymnázia RNDr. Radim Slouka. Celým večerem Vás budou provázet zkušení moderátoři rádia Haná Martina Kvítko Procházková a Lukáš Kobza a o hudební doprovod se postará skupina Formace s kapelníkem Milanem Ludvíkem. Celý večer bude proložen vystoupeními studentů Slovanského gymnázia, kteří dosáhli ve své představované disciplíně mimořádných úspěchů. Jako host večera předvede svou show excelentní Vladimír Hron a pro milovníky starších hitů a příjemného povídání je připraveno setkání s Richardem Pogodou a Miroslavem Švihálkem v přilehlém pavilonu „C“ přibližně od 21 hod.



Pokud máte nějaké dotazy týkající se oslav, kontaktujte nás prostřednictvím mailové adresy oslavy@sgo.cz nebo na telefonním čísle 774 731 285.

Podrobnější informace na http://sgo.cz/program-oslav/.

Místo konání akce: Slovanské gymnázium Olomouc, Jířího z Poděbrad 13, Olomouc
Datum začátku akce: 10. Července 2017 09:00
Datum ukončení akce: 10. Července 2017 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5952N 17.263E

Případné změny si prověřte na webu akce Oslavy 150. výročí založení SGO

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub