Petr Nikl, Petr Korbelář a Jan Kotulán: Pro mě na

Akce Pardubice

Petr Nikl, Petr Korbelář a Jan Kotulán: Pro mě na
Koncerty
Web organizátora:
www.divadlo29.cz/
Další akce ve městě Pardubice

Petr Nikl, Petr Korbelář a Jan Kotulán: Pro mě na

V roce 2016 vzniklo vzájemnou inspirací tří hudebníků, Petra Nikla, Petra Korbeláře a Jana Kotulána, dvojalbum Pro mě na. Jejich jemná hudba a podmanivé texty jsou místy až zadumaně meditativní. Velmi atypické obsazení (klapkodastrová kytara, indická bambusová flétna Bansuri, zpěv) a rytmické aranžmá není žánrově vyhraněné ani snadno zařaditelné. Na koncertě v D29 zazní jak některé písně z alba Pro mě na, tak i z připravovaného projektu Protisvětlo.

Petr Nikl je všestranný umělec realizující svou bohatou představivost formou obrazů,performancí, zpěvu, divadelních představení, grafiky a nejrůznějších kombinací tradičních uměleckých forem. Dosavadní Niklova činnost obsahuje i kurátorskou aktivitu, divadelní režii či dirigování orchestru. Ve svých performancích používal Nikl od počátku zvuk, a to buď zvuk různých kuriózních zařízení, nebo zvuk svého hlasu. Pozdější performance jsou provázeny zpěvem. V roce 2004 nahrál Petr Nikl spolu s hudebním tělesem Lakomé Barky album Nebojím se smrtihlava a v následujících letech další hudební alba.

Jan Kotulán a Petr Korbelář společně hrají od roku 2000. Spolupracovali mj. s Irenou a Vojtěchem Havlovými nebo Mikolášem Bělíkem. Dvojice se zabývá převážně tvorbou delších akustických ambientních ploch. Jejich vzájemná inspirace s Petrem Niklem pokračuje nejen společnými koncerty, ale i zvukovými performancemi většinou v rámci interaktivních výstav, jako například Play a Orbis Pictus.

www.kotulankorbelar.cz

Místo konání akce: Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 1. Března 2018 20:00
Datum ukončení akce: 1. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce Petr Nikl, Petr Korbelář a Jan Kotulán: Pro mě na

Jméno organizátora: Divadlo 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HABERA&TEAM – TOUR 100
Enteria Aréna, Pardubice
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice
JELEN- KONCERT SVITAVY
areál před KC Fabrika, Svitavy
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice