Poruchy chování I. a II. - Andrej Drbohlav

Akce Olomouc

Poruchy chování I. a II. - Andrej Drbohlav
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.caspos.cz
Další akce ve městě Olomouc

Poruchy chování I. a II. - Andrej Drbohlav

Přinášíme vám kompletní kurz na téma „Poruchy chování“, který školí jeden z nejlepších tuzemských odborníků na extrémní formy behaviorální psychopatologie, doktor Andrej Drbohlav.

Poruchy chování I. (pátek)
Představení vybraných příkladů problémového chování od narození do 10 let dítěte. Jak důležitý je stres, strach, vzdor, odmítnutí, pochvala, trest, vazba, porozumění, konflikt či prohra v procesu zrání seberegulačních vlastností osobnosti dítěte? Jak významnou roli sehrává narušené rodinné prostředí, nestálé vazby a vztahy, agresivita rodičů, direktivní versus hyperprotektivní výchovný přístup? Jaké obranné mechanismy a salutogenní vlivy posilovat? Co se nám snaží dítě sdělit svým chováním, když je neklidné (například ADHD-C; ADHD-H), roztržité (například ADHD-I), vzdorovité (například ODD) či vzteklé a agresivní (například IED)? Jaká je kauzalita a komorbidita raných poruch chování a poruch osobnosti, jak je odhalit a efektivně s nimi výchovně a případně terapeuticky pracovat.

Poruchy chování II. (sobota)
Představení vybraných příkladů vývojové trajektorie rozvinutých poruch chování, ale také forem náhlé patologie chování impulzivního, úzkostného, reaktivního a agresivního původu u jedinců od 10 do 18 let. Seminář navazuje na první část (Poruchy chování I.), která je podmínkou pro absolvování tohoto semináře a dále rozvíjí vývojovou trajektorii poruch chování v dětském věku a u mladistvých s propagací a přesahem v oblasti delikvence. Představuje institucionální řešení resocializační péče, základní terapeutické možnosti a možnou progresi patologie. Mezi klíčová témata patři široká skupina poruch chování, Intermitentní explozivní porucha a symtomy poruch osobnosti a charakteru.

• V rámci kurzu pro vás bude připraven i malý coffee break.
• Účastníci kurzu dostanou osvědčení o jeho absolvování.
• Tohoto kurzu se mohou zúčastniti i zájemci, kteří nejsou studenty psychologie.

Registrovat se můžete na: https://caspos.cz/kurz/poruchy-chovani-i-a-ii-andrej-drbohlav/

Místo konání akce: Česká asociace studentů psychologie, Vodární 6, Olomouc
Datum začátku akce: 2. Března 2018 09:00
Datum ukončení akce: 3. Března 2018 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5962N 17.2544E

Případné změny si prověřte na webu akce Poruchy chování I. a II. - Andrej Drbohlav

Jméno organizátora: Česká asociace studentů psychologie
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce