Přednáška: Mýty a omyly veganství

Akce Plzeň

Přednáška: Mýty a omyly veganství
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Plzeň

Přednáška: Mýty a omyly veganství

Žijeme v post-faktické době. Zejména na internetu jsou si všechny názory rovny – vědecký konsenzus podložený dlouholetým zkoumáním, stejně jako tvrzení vycucaná z prstu podložená tím, že „mně to funguje.“ Veganství jakožto prudce rozvíjející se směr mimo jiné pomalu vytváří významnou tržní sílu. Čelí proto nájezdům výrobců zázračných přípravků, superpotravin, metod a kdo ví čeho dalšího, kteří neváhají manipulovat či přímo lhát. Vedle nich přichází různí guru a autoři, kteří si chtějí přihřát polívčičku na nové „tržní nice.“

V interaktivní přednášce „Mýty a omyly veganství“ Pavel Houdek boří mýty. Rozebírá a pitvá nejrůznější populární tvrzení, týkající se veganství, zejména ze sociálních sítí a diskusních fór. Publikum má možnost na ně v reálném čase reagovat a díky hlasování si ověřit míru svého kritického myšlení.

Přednášející Pavel Houdek je veganem 17 let. Provozuje jeden z největších veganských webů v ČR www.veganka.cz a nejstarší domácí vegan youtube kanál https://www.youtube.com/veganskakucharka. Je zakladatelem sdružení Vegan sport club.

Vstupné dobrovolné (doporučené vstupné 100 Kč)

Místo konání akce: Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Smetanovy sady 2, Plzeň
Datum začátku akce: 15. Června 2017 17:30
Datum ukončení akce: 15. Června 2017 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7452N 13.3755E

Případné změny si prověřte na webu akce Přednáška: Mýty a omyly veganství

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce