Příměstské tábory v přírodě ve Zlíně Jaroslavicích

Akce Zlín

Příměstské tábory v přírodě ve Zlíně Jaroslavicích
Akce pro děti
Bývalá škola v Jaroslavicích, Zlín
Další akce ve městě Zlín

Letos již po čtvrté pořádá Na Pasece, z.s. příměstské tábory pro předškolní děti ve věku 3-6 let. Rodiče mohou vybírat ze 7 týdenních turnusů během července a srpna. Místem konání jsou prostory v bývalé škole v Jaroslavicích, Anenská 119, ale zejména blízké lesy a louky. V ceně tábora 1700 Kč je zahrnuto stravování, pojištění a celodenní program od 8 do 16 hodin.

„To hlavní, co se rodičům i dětem líbí je, že mohou malí táborníci většinu času trávit venku v přírodě a maximálně tak uspokojit svoji potřebu pohybu. Již ranní přivítání v kruhu tráví děti venku a následně také celé dopoledne včetně svačiny. Do zázemí se vrací po obědě na odpočinek. Odpolední program probíhá obvykle také venku v blízkosti budovy. Rodiče mohou využít ranní a odpolední svozy dětí na tábor z centra Zlína linkou MHD s dospělými průvodci,“ popisuje organizaci tábora Lucie Ištvánková, předsedkyně Na Pasece, z.s.

Pro rodiče je také důležité, že skupina dětí je malá, tvoří ji vždy maximálně 15 dětí, které doprovázejí dva dospělí průvodci. Průvodci jsou z řad pedagogů lesní školky Na Pasece a zkušených vedoucích, se kterými je navázána dlouhodobá spolupráce. Tematicky jsou tábory zaměřeny na přírodu, její zkoumání a poznávání pomocí her a prožitků – děti si na vše mohou „šáhnout“ všemi smyly.

„Tábory se rok od roku plní čím dál rychleji, protože spokojení rodiče a děti se k nám vracejí a přicházejí také noví zájemci,“ říká předsedkyně.

Rodiče starších dětí (6-12 let) mohou využít příměstské tábory, které pořádá Atmosféra, z.s. na Jaroslavických pasekách. „Program je blízký tomu našemu, probíhá také zejména v přírodě, děti tráví pobyt v indiánských teepeech. Navíc jej mohou využít rodiče našich táborových dětí, které mají staršího sourozence a mohou vozit obě děti na jedno místo,“ vysvětluje spolupráci Lucie Ištvánková.

Aktuality a podrobnější informace o spolku Na Pasece najdete na www.napasece.net. O Atmosféře, z.s. na http://www.atmosfera-zs.cz

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
LOLLIPOPZ - BLÁZNIVÁ SHOW
Dům kultury, Uherský Brod
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem
Břeclav dětem 2024
areál pod zámkem, Břeclav
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem