Promítání dokumentu Děti úplňku

Akce Olomouc

Promítání dokumentu Děti úplňku

Víte, že 2. 4. je Světový den porozumění autismu (World Autism Awareness Day)? Cílem této akce je přivést k problematice autismu, pervazivní poruše postihující desítky miliónů lidí, celosvětovou pozornost.

Tento den můžeme také nazvat jako MODRÝ DEN. Proč MODRÝ DEN? Modrá je totiž barvou komunikace a sebevyjádření, tedy oblastí, ve kterých mají lidé s autismem největší potíže.

U příležitosti Světového dne porozumění autismu, se ministerstvo zdravotnictví zapojuje do osvětové kampaně „Light it up blue“, česky „Rozsviťme se modře“. V podvečer tohoto dne se v oknech rozsvěcují modrá světla nebo se účastníci oblékají do modrého oblečení.

Asociace studentů speciální pedagogiky se rozhodla šířit osvětu zaměřenou na toto téma prostřednictvím filmu Děti úplňku.

Jedná se o dokumentární film, který je zaměřen na rodiny s dětmi s těžkou podobou autismu. Přišli s ním manželé Třešňákovi, jejichž dcera Dorotka trpí nejtěžší formou autismu. Třešňákovi chtěli život dětí s autismem přiblížit veřejnosti, a tak vznikl nápad natočit film Děti úplňku, který jejich život otevřeně dokumentuje. Ve filmu uvidíte čtyři děti, jejich rodiče a sourozence.

Jak vypadají jejich dny a noci? A jaký vliv to má na fungování rodiny? Jak se do péče o autisty zapojuje stát?.

Více informací o dětech s autismem a jejich rodinách získáte, když přijdete ve středu 4. 4. 2018 v 17:00 do nové auly, která se nachází v Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Délka trvání dokumentu je cca 1 hodina.

Po promítnutí dokumentu (cca v 18 hodin a 10minut) proběhne také diskuse s pozvanými hosty, jejichž jména Vám budeme postupně odhalovat. :)

Budeme moc rádi, když se zúčastníte i MODRÉHO DNE - https://www.facebook.com/events/2132218507056192/?notif_t=plan_user_associated¬if_id=1520884618861438

Těšíme se na Vás!
Vaše ASSP ♥

Místo konání akce: Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, Olomouc
Datum začátku akce: 4. Dubna 2018 17:00
Datum ukončení akce: 4. Dubna 2018 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5957N 17.2647E

Případné změny si prověřte na webu akce Promítání dokumentu Děti úplňku

Jméno organizátora: Asociace studentů speciální pedagogiky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.