Prozpívat se k porodu

Akce Praha

Prozpívat se k porodu
Jiné akce
Další akce ve městě Praha

Prozpívat se k porodu

„Hlas, kterým matka sytí své dítě, je pro jeho vývoj stejně důležitý jako její mléko.“ Alfred Tomatis

Hlas maminky je pro dítě tou nejlepší hudbou, tím nejbližším intimním zvukem. Miminko slyší hlas své matky již od poloviny těhotenství a dávno před tím jej cítí v podobě vibrací. Miminko si hlas své maminky pamatuje a pozná jej mezi jinými hlasy, znamená pro něj blízkost a bezpečí. Hlasem a zpěvem může maminka komunikovat se svým ještě nenarozeným miminkem, prožívat skrze hlas vzájemnou blízkost a radost. Zpěvem mu vyjadřuje své pocity, svou lásku.

Zpěv je také ideální nástroj, jak vypustit své emoce, skrze znění hlasu si lze odpočinout, naladit se na sebe sama, zregenerovat své tělo a duši, zharmonizovat se a načerpat potřebnou sílu. Tak žena prožije lépe i své těhotenství, kontakt se svým děťátkem a připraví se k porodu.
Michael Odent, průkopník přirozených porodů, proto doporučoval těhotným ženám pravidelně zpívat a v jeho porodnici se pro těhotné pořádaly pravidelná zpívání.

Při porodu ulevuje zpěv a hlasové znění od napětí a bolesti a ladí nás na pozitivní emoční vlny, které pomáhají hladkému průběhu porodu. Hlasová rezonance a hlubší dech při zpěvu uvolňují napětí a tenze v těle, zvyšují naši citlivost k potřebám těla, a pomáhají proto při porodu se lépe uvolnit pro průchod miminka porodními cestami.

Nemusíte být zpěváci ani nemusíte “umět zpívat”. Každá maminka může objevovat možnosti svého hlasu a těla. Cílem těchto setkání je nabídnout možnost v klidu se ponořit do sebe sama, procítit a uvolnit své tělo, prohloubit vztah s miminkem, a hlavně skrze svůj hlas nacházet svou vlastní cestu k sobě jako k ženě a matce a k přirozenému porodu.

Budeme zpívat, prozníme své tělo, přirozeně prohloubíme svůj dech zpěvem, seznámíme se s kvalitami našeho hlasu, hlavně jeho silou a propojením s emočním prožíváním, vyzkoušíme si některé možnosti užití hlasu k porodu, aby nám sloužil jako pomocník na společné cestě s miminkem.

Setkání je určeno pro těhotné maminky bez dětí.

Na akci je třeba se předem přihlásit přes A centrum.

Místo konání akce: acentrum.eu, Vítkova 10. Karlín, Praha
Datum začátku akce: 21. Července 2017 18:30
Datum ukončení akce: 21. Července 2017 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0904N 14.4461E

Případné změny si prověřte na webu akce Prozpívat se k porodu

Jméno organizátora: Muzikofiletika - Lenka Počtová
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce