Public Image Ltd.

Akce Praha

Public Image Ltd.
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Public Image Ltd.

U příležitosti 40. výročí založení Public Image Ltd. (PiL) Johna Lydona kapela s potěšením oznamuje velké evropské a japonské turné s názvem THE PUBLIC IMAGE IS ROTTEN TOUR, které začne 30.května v Bristolu. Velkou radost udělají určitě PiL určitě také svým fanouškům v České Republice, protože Public Image Ltd. odehrají svůj historicky první koncert v Praze 13.července 2018, kdy vystoupí na podiu Lucerna Music Baru. 

Další výroční aktivity PiL zahrnují vydání boxsetu mapujícího jejich kariéru a stejnojmenného dokumentu, který bude mít premiéru na festivalu Tribeca Film Festival v New Yorku a který byl již uveden na londýnském festivalu Raindance v roce 2017. Režíroval ho Tabbert Fiiller a dokument bude letos uveden ve vybraných kinech. 

Kapela byla naposledy na turné v roce 2016 a tehdy bylo mnohými považováno za jedno z jejich nejlepších. Nadcházející turné s 32 koncerty zahrnuje i festivalová vystoupení v Británii, Holandsku a Polsku, včetně vystoupení na Camden Rocks festivalu v Londýně. 

V roce 2015 kapela vydala své desáté studiové album 'What The World Needs Now…', které následovalo úspěšné album z roku 2012 'This is PiL', první album skupiny po 17 letech. 'What The World Needs Now…' si PiL sami financovali a vydali na svém labelu 'PiL Official' přes distribuci Cargo UK Distribution. 

PiL jsou považováni za jednu z nejvlivnějších a nejinovativnějších skupin rockové historie, jejich hudba a vize jim přinesly 5 UK Top 20 singlů a 5 UK Top 20 alb. Neustále se měnící sestava v čele se stálým frontmanem Johnem Lydonem vydala svůj debut 'First Issue' v roce 1978 a v roce 1992 na sedmnáct let poslední album 'That What Is Not'. Lydon poté v roce 2009 PiL obnovil a vyjel s nimi na turné. 

Public Image Ltd. jsou John Lydon, Lu Edmonds, Scott Firth a Bruce Smith. Je to nejstabilnější sestava v historii skupiny.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce