Pulinovič/Magdová: Natašin sen

Akce Praha

Pulinovič/Magdová: Natašin sen
Divadlo
Web organizátora:
www.oldstars.cz
Další akce ve městě Praha

Pulinovič/Magdová: Natašin sen

Monodrama o zdánlivých maličkostech s Elizavetou Maximovou, která za roli Nataši získala hlasy redakce ve Velké divadelní výroční anketě portálu i-divadlo.cz 4. místo za nejlepší ženský herecký výkon roku 2016.

Příběh dospívající Nataši, která netouží po ničem jiném než po lásce. Zoufalý výkřik duše neschopné smířit se se světem, v němž neexistují stejné možnosti pro všechny. Hlas osamělého člověka vracejícího Bohu vstupenku. "mojí mamce to nevyšlo, protože ji nikdo kromě mě nepotřeboval. Mě teď někdo potřebuje..."

hraje: Elizaveta Maximová
režie: Tomáš Staněk
překlad a dramaturgie: Marcela Magdová

Výše vstupného: základní cena (180,- Kč), student (130,- Kč). Vstupenky v předprodeji v síti GoOut.

Ohlasy z médií:
"H2O aspiruje na centrum současné ruské dramatiky. Další vydařená česká premiéra ruské hry je svěží monodrama se sociálním podtextem pro herečku a barovou židli, vystavěné z monologů a fiktivních dialogů, které typově přesná Elizaveta Shvachko předvádí v obdivuhodném tempu. Mimika, gesta a pohyb jsou detailně propracované ve vztahu k postavě i k nepřítomným subjektům. Jeviště je jí plné. Střídá výrazy drsné, zamilované či citově strádající puberťačky, která nevědomě zažívá přerod z dítěte v ženu, jako když se motýl s námahou klube z kukly - přičemž ten fascinující akt má tragický podtón." (Veronika Boušová, i-divadlo, 9.3.2016)

"Natašin sen Jaroslavy Pulinovič se točí kolem obrazů tiché beznaděje každodennosti a motivu nenaplněných tužeb.. Zaměřuje se na náctiletého hrdinu, kterému se česká činoherní divadla spíše vyhýbají... Po formální stránce je inscenace Tomáše Staňka dosti syrová. Jde o divadlo jedné herečky, která se ve svém přednesu opírá o pouhé dvě rekvizity: barovou židli a sponku do vlasů. Zabydlení zbylé části jeviště je už jen na tělesném a emocionálním nasazení interpretky, a nutno říci, že čerstvá absolventka DAMU Elizaveta Maximová zde podává vskutku bravurní výkon." (Marta Harasimowicz, Nový Prostor, 10. listopadu 2016)

"85 %. Heuréka! Monodrama opravdovosti. Se vším všudy. Maxim(ov)ální! ;) Ten příběh je hymnou osamělých duší. Na jeho konci jsem stála ve frontě vracejících Bohu vstupenku hned za Natašou. Děkuji za tu zkušenost a mačkám slzu nebývale silného diváckého dojetí." (Helena Grégrová, i-divadlo.cz, 10.4.2017)

Všechny naše inscenace můžete hodnotit na portále našeho partnera i-divadlo.cz.

Místo konání akce: H2O, sklepní prostor, Koněvova 61, Praha 3, Praha
Vstupenky: http://www.oldstars.cz/
Datum začátku akce: 9. Dubna 2018 20:00
Datum ukončení akce: 9. Dubna 2018 20:45
Pravděpodobné souřadnice: 50.089N 14.4611E

Případné změny si prověřte na webu akce Pulinovič/Magdová: Natašin sen

Jméno organizátora: H2O, sklepní prostor
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
LOUTKOVÉ DIVADLO: O KOBLÍŽKOVI
Restaurace Opera, Odolena Voda
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub