Půlnoční 2017

Akce Mirovice

Půlnoční 2017
Jiné akce
Web organizátora:
ccsh-mirovice.cz
Další akce ve městě Mirovice

Půlnoční

Tuto noc se narodí Kristus. Nevěříte? Nevadí. Stačí doufat, stačí mít naději. Dnes si nebudeme jen připomínat něco, co se stalo v dávných dobách. Dnes budeme společně prožívat něco, co se odehraje v nás samotných. Taková je tichá a svatá noc, o které můžete přijít, třeba do našeho kostela.
---
"V těch dnech vyšlo nařízení od císaře Augusta, aby se v celé říši provedlo sčítání lidu: To bylo první sčítání a konalo se, když byl v Sýrii místodržitelem Kvirinius. Šli tedy všichni, aby se dali zapsat, každý do svého města.
Také Josef se odebral z galilejského města Nazareta vzhůru do Judska do města Davidova, které se jmenuje Betlém, protože byl z rodu a kmene Davidova, aby se dal zapsat spolu s Marií, sobě zasnoubenou ženou, která byla v požehnaném stavu. Když tam byli, naplnil se jí čas, kdy měla porodit.
A porodila svého prvorozeného syna, zavinula ho do plének a položila do jeslí, protože v zájezdním útulku nebylo pro ně místo.
V té krajině nocovali pod širým nebem pastýři a střídali se na hlídce u svého stáda. Najednou u nich stál anděl Páně a sláva Páně se kolem nich rozzářila a padla na ně veliká bázeň. Anděl jim řekl: "Nebojte se! Zvěstuji vám velikou radost, radost pro všechen lid: V městě Davidově se vám dnes narodil Spasitel - to je Kristus Pán. To bude pro vás znamením: Naleznete děťátko zavinuté do plének a položené v jeslích." A náhle bylo s andělem celé množství nebeských zástupů a takto chválili Boha:
Sláva na výsostech Bohu a na zemi pokoj lidem, v kterých má Bůh zalíbení."

Lk 2, 1-14

Místo konání akce: Mirovický husitský kostel, Táborská 243, Mirovice
Datum začátku akce: 24. Prosince 2017 23:59
Datum ukončení akce: 25. Prosince 2017 00:59
Pravděpodobné souřadnice: 49.5156N 14.0443E

Případné změny si prověřte na webu akce Půlnoční

Jméno organizátora: Mirovický husitský kostel
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek
Od Nordkappu k Sahaře – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Burza minerálů
Radniční park, Most
2024 Svitavy World Cup F2BMenu
Modelářský stadion Cihelna, Svitavy