Radical Face / US

Akce Praha

Radical Face / US
Koncerty
Web organizátora:
www.dsmacku.com
Další akce ve městě Praha

Radical Face / US

Hudba Radical Face pochází z míst, kde se spojuje fantasmagorie a bajky, je to svérázný vesmír vytvořený všestranným hudebníkem Benem Cooperem, který zavítá 14. 8. do pražského Lucerna Music Baru. Vstupenky za 350 Kč (+ poplatky) budou k zakoupení od 5. května 10:00 na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu za 450 Kč.

Ben Cooper cizeluje svá alba, jako když spisovatel píše knihu, v tónech jižanské gotiky a magického realismu, za zvuků zvonivých kytar, vrstev smyčců a synkopovaných rytmů.

“Vždycky jsem toužil napsat knihu,” říká Cooper, “Přitahovaly mě Na východ od ráje a Sto roků samoty, tyhle vícegenerační rodinné ságy, kde můžete vidět, jak život jednoho člověka ovlivňuje chod celé rodiny." V devatenácti napsal dvě knihy, ale obě byly zničeny při kataklyzmatickém konci hard disku. Místo rezignace se obrátil k hudbě.

Rodák z Jacksonville na Floridě začal vydávat série “Rodokmenových” alb, která sledují fantastické životy rodiny z devatenáctého století prodchnuté záhadami sahajícími od vidění duchů k vracení mrtvých do života. Jejich tajemství členy rodiny svazuje a staví proti nepřátelskému světu. Poslední deskou cyklu je The Family Tree: The Leaves (březen 2016), která pokračuje ve vyprávění o nadpřirozených věcech. Cooper hraje sám na téměř všechny nástroje, na desce se ještě objeví jeho přítel Josh Lee, který měl na starosti smyčce.

“První album se jmenuje The Roots, Kořeny, druhá The Branches, Větve, a třetí tedy The Leaves, Listy. Ta je nejvíc filmová, je o době filmu a fotografií."

“Je to v postatě o mém životě, ale já to balím do literatury,” říká.. “Vždycky mám pocit provinění, že používám hudbu jako terapii. S hudbou lze vzít něco ošklivého nebo těžkého a proměnit to v krásu. Můžete to změnit na něco, co tak původně vůbec nevypadalo. Dokonce i ty nejsmutnější věci můžete změnit na krásné."

Více info:

www.radicalface.com
www.facebook.com/RadicalFace
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Místo konání akce: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha
Vstupenky: https://www.musicbar.cz/program/radical-face-us/
Datum začátku akce: 14. Srpna 2017 20:00
Datum ukončení akce: 14. Srpna 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0814N 14.4253E

Případné změny si prověřte na webu akce Radical Face / US

Jméno organizátora: D Smack U Promotion
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Poletíme? (album release)
Lucerna - Velký sál, Praha
Leoš Mareš
Kongresové centrum Praha, Praha
Mig 21
Lucerna Music Bar, Praha