Radnice dokořán 2017

Akce Praha

Radnice dokořán 2017
Akce pro děti, Slavnosti
Další akce ve městě Praha

Radnice dokořán 2017

Zveme Vás na 3. ročník oslav výročí založení Staroměstské radnice v Praze. Přijďte ve dnech 15. – 17. září a prohlédněte si historický areál jako nikdy předtím!

Zavítáte do reprezentačních sálů radnice a jejího podzemí, zcela výjimečně si prohlédnete svatební síně a budete moci sestoupit i do kanalizace pod radnicí. Netradiční součástí prohlídky bude i dům U Minuty s přilehlými pavlačemi nebo běžně nepřístupné sklepy radničních domů na Malém náměstí.
Prohlídky doplní doprovodný program – hudba, divadlo, zábavné přednášky, známé osobnosti, fotokoutek a soutěže o ceny. Speciální program bude patřit i dětem.


PÁTEK 15. 9. 2016
––––––––––––––––

MIMOŘÁDNÁ VEČERNÍ PROHLÍDKA

Navštivte interiéry radnice po zavírací době! Netradiční večerní prohlídka komplexu Staroměstské radnice spojí trasu sobotních a nedělních prohlídek a ukáže to nejlepší z klasických i běžně zcela nepřístupných radničních interiérů.


SOBOTA 16. 9. 2016
––––––––––––––––––

RADNICE A PRAŽSKÉ POVSTÁNÍ

Své brány otevře běžně nepřístupné podzemí radničních domů na Malém náměstí. Monumentální prostory jsou spojeny především s dějinami pražského povstání 1945, které odsud bylo částečně řízeno. Výklad o událostech posledních válečných dní na Staroměstské radnici bude doplněn množstvím dobových fotografií a videí. Komentovaná prohlídka upozorní i na pozoruhodné stavební detaily, kterými tajuplné podzemí vyniká.

ŽIVOT A DÍLO MISTRA HANUŠE

Sobotní program bude patřit i dětem. Na nevšední prohlídkové trase se ti nejmenší stanou svědky zasedání městské rady. Tváří v tvář se pak setkají s mistrem Hanušem, středověkým hodinářem, se kterým společně sestrojí slavný pražský orloj. Program zpestří i vystoupení trubačů.


NEDĚLE 17. 9. 2016
––––––––––––––––––

RADNICE DOKOŘÁN 2017

Speciální komentované prohlídky Vám představí celý areál včetně míst, která jsou běžně nepřístupná. Navštívíte reprezentační sály radnice i středověké podzemí pod areálem, zcela výjimečně Vás zavedeme do svatebních prostor Staroměstské radnice a budete moci sestoupit do Cizineckého vstupu pražské kanalizace – spojné komory tří historických stok. Netradiční součástí prohlídky bude i dům U Minuty s přilehlými pavlačemi.

Prohlídky doplní doprovodný program – zajímavosti z probíhající rekonstrukce věže i oprav minulých (fotografie a videa z odstřelu radnice 1946), hudební vystoupení (varhanní hudba, slavnostní fanfáry), divadlo (legenda o mistru Hanušovi), smilebox (tematické foto na počkání), známé osobnosti, ukázka svatebního obřadu, prezentace svatebního salónu, výstava svatebních fotografií a zákulisní informace z pořádání svateb a jejich historie. Nebude chybět ani vědomostní kvíz o ceny.


VSTUP VOLNÝ
Pro účast na prohlídkách je nutná registrace.
Rezervace na adrese prague.eu/radnicedokoran spouštíme 1. září 2017.

Oficiální programový plakát ke stažení: http://bit.ly/radnicedokoran_2017_letak


VÝZVA
Plánujete sňatek? Spojte tuto významnou událost s narozeninami Staroměstské radnice a staňte se součástí dějin významné kulturní památky. Váš obřad se uskuteční v den oslav výročí založení radnice 17. září 2017 za pozornosti návštěvníků akce Radnice dokořán 2017 a médií. Zápůjčku svatebních šatů a služby matriky zajistíme. V případě zájmu nás kontaktujte na telefonu 775 443 438.


Radnice dokořán 2017 se koná pod záštitou primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové a starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého.

Pořadatelem akce je Prague City Tourism ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, Městskou částí Praha 1, Skautským institutem a Pražskými vodovody a kanalizacemi.

Místo konání akce: Staroměstská radnice v Praze, Staroměstské náměstí 1/3, Praha
Vstupenky: http://prague.eu/radnicedokoran
Datum začátku akce: 15. Září 2017 17:00
Datum ukončení akce: 17. Září 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0869N 14.4202E

Případné změny si prověřte na webu akce Radnice dokořán 2017

Jméno organizátora: Prague City Tourism
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MICHAL K SNÍDANI
Divadlo Bez Zábradlí, Praha
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT! 10:00
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT! 14:00
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha