Retroden ve stylu 50. let

Akce Praha

Retroden ve stylu 50. let
Jiné akce
Nová budova Národního Muzea, Praha
Další akce ve městě Praha

Retroden ve stylu 50. let

Pozvěte na tuto událost své přátele, vezměte děti a vyražte s námi do elegantních 50. let 20. století. Další z doprovodných akcí k výstavě Retro se ponese ve znamení nestárnoucí módy.

Tatínkové budou moci obdivovat svůdný styl pin up girl, maminky elegantní modely. Speciálně pro tuto příležitost vytvořila značka Lazy Eye novou kolekci, která bude v rámci akce premiérově představena. Můžete se těšit na známé osobnosti v roli modelek, které představí jak šaty ušité podle historických střihů, tak šaty stylem 50. let inspirované.
Módní přehlídku bude spolu s návrhářskou kolekce Hanou Noble moderovat kurátorka sbírky novodobé módy Národního muzea Míra Burianová. Malé i velké dámy se mohou nechat nalíčit ve stylu retro make-up artisty značky Dermacol, chlapcům bude stačit trocha pomády a kožená bunda, aby se změnili v dobového frajera. Autorka řady knih o módě Jana Máchalová představí dějiny módy 20. a 21. století v návaznosti na retrománii a v kontextu důležitých událostí a zajímavých osobností z oblasti módy a kultury.

Termín konání: 28. 1. 2017, 11.00–17.00

►►Vstupné v ceně běžné vstupenky do objektu viz http://bit.ly/novabudovanm

►►Program:
11.00 – 16.00 h
Kvíz na módní retrovlně
Soutěžit s námi mohou dospělí i dětští návštěvníci! Každého zájemce, který dobře odpoví na soutěžní otázky, čeká odměna na památku.

11.00 – 16.00
Hrajeme si na návrháře
Zkuste si různými technikami navrhnout dokonalé šaty a vyzkoušet si tak práci návrháře.

13.00
Komentovaná prohlídka výstavy Retro
V rámci komentované prohlídky s autorkou výstavy se dozvíte nejen zajímavosti o fenoménu retro, ale i zajímavosti z příprav celé výstavy.

14.00
Přednáška Móda ve spirále času.
Autorka řady knih o módě Jana Máchalová vás seznámí s retro trendy současnosti i minulosti a představí oděv jako kulturní metaforu, nástroj tvorby identity i sociální zbraň.

15.00 Tombola
Výherce hodnotných cen z řad dospělých vylosujeme ze všech správně vyplněných kvízových tiketů.

16.00
Nenechte si ujít krásu inspirovanou minulostí! Do světa retromódy ve stylu 50. let vás zavede módní přehlídka nové kolekce značky Lazy Eye. Role modelek se mimo jiné zhostí známé tváře jako například zpěvačky Tonya Graves, Katarzia nebo herečka Tereza Hofová. Pomůckou diváků bude minikatalog prezentovaných modelů známý z přehlídek haute couture.

Místo konání akce: Nová budova Národního Muzea, Vinohradská 1, 110 00 Praha 1, Praha
Datum začátku akce: 28. Ledna 2017 11:00
Datum ukončení akce: 28. Ledna 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0801N 14.4317E

Případné změny si prověřte na webu akce Retroden ve stylu 50. let

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce