Richie Kotzen & Praha

Akce Praha

Richie Kotzen & Praha
Koncerty
Web organizátora:
tv.slusnejkanal.cz
Další akce ve městě Praha

Richie Kotzen & Praha

RICHIE KOTZEN
Poprvé od roku 2014 se vrací do Prahy se svým sólovým projektem kytarista Richie Kotzen. Právě 14. září představí Richie v pražském Rock Café nové písně ze své 21. sólové desky „SALTING EARTH“, která by měla vyjít 14. dubna přes jeho vlastní vydavatelství Headroom – Inc.

Narozen v Readingu, Pennsylvanii 3. února 1970, první krůčky s hudbou udělal Richie Kotzen ve svých pěti letech a to hrou na klavír. V sedmi letech ho inspirovala legendární kapela KISS a díky ním začal hrát na elektrickou kytaru. Momentálně jeden z nejlepších kytaristů na světě a vlastník hlasu, který se vyrovná nejlepším zpěvákům rocku či soulu byl ve svých 19 letech objeven producentem Mikem Varneyem z labelu Shrapnel Records. V roce 1989 vydává mladý Kotzen svojí debutovou desku, díky které se objevil na obálkách mnoha časopisů včetně Guitar World, jehož čtenáři ho zvolili za jednoho ze tří nejlepších nových kytaristů. Po nahrání tří desek pro firmu Shrapnel Records se mladý Kotzen přestěhoval do Los Angeles a stal se členem multi-platinové glam metalové skupiny POISON. Se skupinou nahrál CD Native Tongue a vydal se s ním na světové turné.

V roce 1999 nahrazuje Kotzen Paula Gilberta jako kytarista mainstreamových rockerů MR. BIG, se kterými nahrál desky Get Over It a Actual Size. Jeho nejslavnějším skladatelským vkladem do MR.BIG v tomto období byla bezesporu píseň Shine, která debutovala na prvním místě v Japonské hitparádě. Po té, co se Mr.Big rozešli, vydal sólovku Change (2003), titulní Get a life běžela v televizních reklamách po celém Japonsku.

V roce 2002 koupil Richie komerční budovu v Los Angeles, ve kterém založil nahrávací studio a produkční společnost. Od té doby si produkuje sám svoje desky a spolupracuje s hudebními velikány jako je Gene Simmons KISS nebo třeba s jazzovou legendou Stanleym Clarkem. Je jedním z mála umělců, kteří byli odměněni ne jedním, ale dvěma vlastními modely kytar. Jedna z nich, kytara Kotzen Telecaster, byla opakovaně nejlépe prodávaným modelem kytary pro značku FENDER JAPAN. V roce 2006 Kotzen jako sólový umělec otevíral koncerty legendární skupiny ROLLING STONES na jejich turné po Japonsku. Od roku 2007 přestává používat trsátko k hraní na kytaru. V roce 2012 pak spoluzakládá rockovou superkapelu THE WINERY DOGS s Mikem Portnoyem a Billym Sheehanem.


http://richiekotzen.com/
https://www.facebook.com/richiekotzenmusic
https://www.youtube.com/user/RichieKotzenOfficial

Místo konání akce: Rock Café Prague (Official), Národní třída 20, Praha 1, Praha
Vstupenky: https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/richie-kotzen-118693
Datum začátku akce: 14. Září 2017 19:00
Datum ukončení akce: 14. Září 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0819N 14.4186E

Případné změny si prověřte na webu akce Richie Kotzen & Praha

Jméno organizátora: Slušnej kanál TV
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FREDDIE - CONCERT SHOW 22.06.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
GALAKONCERT III - FILM A MUSICAL
Kongresové centrum Praha, Praha
Harlej
Lucerna - Velký sál, Praha