RockOpera Praha – Frankenstein

Akce Plzeň

RockOpera Praha – Frankenstein
Divadlo, Kultura
Další akce ve městě Plzeň

RockOpera Praha – Frankenstein

31. 01. 2020 / RockOpera Praha – Frankenstein

Dobře jste se bavili a možná i trochu báli na Vymítačovi? Pak vězte, že soubor RockOpera Praha zavítá do KD Šeříková znovu, tentokrát se zbrusu novým kusem Frankenstein. Toto jméno je synonymem pro další hororový příběh, takže napětí i spousta poctivého metalu jsou zaručeny.

Vstup od: 19:00
Start: 20:00
Místo konání: KD Šeříková
Organizátor: 2P Production, s.r.o.
www.kdserikova.eu

Vstupenky
Cena v předprodeji: 490,-
TICKETSTREAM
PLZEŇSKÁ VSTUPENKA
http://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/19655-rockopera-praha-frankenstein

Cena na místě: 590,-

Když v 19. století přišla britská spisovatelka Mary Shelley s dnes již klasickým námětem Frankensteina, bylo to téma překvapivé, ale zároveň svým způsobem zapadající do kontextu tehdejší doby. Období romantismu přálo záhadným, někdy až děsivým tématům.
Děj rockové opery vypráví o šíleném pokusu doktora Viktora Frankensteina, který sestaví a oživí monstrum složené z částí lidských těl. Toto monstrum však není jen ohyzdnou, děsivou příšerou. Má lidské city - a právě o tom pojednává tento příběh. Původní román se zaobírá otázkou stvoření a nechal se do určité míry inspirovat antickou mytologií. Znepokojující příběh se těší velké oblibě dodnes.

Po hudební stránce vsadí nová rocková opera hlavně na syntézu metalu a elektroniky. V hlavních rolích se objeví tradiční opory ansámblu RockOpery Viktor Dyk (Monstrum, Zloděj) a Jan Toužimský (Frankenstein), nejvýraznější ženskou roli Elizabeth ztvární Žántí. V dalších rolích uvidíme Pavlu Forest, Honzu Tláskala, Petra Opavu, Helenu Kubelkovou či Salvia Salvatore. Sólisty doprovází početná company. Samozřejmostí je velká výprava, vynikající zvuk a světla.

Začátek akce: 31. 1. 2020 20:00:00
Konec akce: 31. 1. 2020 23:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce