Sama

Akce Plzeň

Sama
Kino
Web organizátora:
www.kino-beseda.cz
Další akce ve městě Plzeň

Sama

Film o staré ženě, která zůstala na všechno sama, se odehrává pouze v jejím bytě. 92 letá herečka Luba Skořepová je jeho jedinou aktérkou.
Protože nikdy nemohla mít děti, jejím celoživotním posláním se stalo herectví. Zájem divadel však slábne, a tak se rozhodne, že její poslední šancí vrátit na jeviště, je zprodukovat si další divadelní představení sama. Napíše si text a sežene režiséra i hereckou kolegyni, která by s ní ve hře vystupovala. Během zkoušení telefonicky zařizuje vše potřebné od pronájmu sálu až po výlep plakátů. Cesta k vysněné premiéře je ale trnitá.
Objektiv kamery je jediným svědkem leckdy zoufalé snahy přesvědčit svět, že za to ještě stojí. Prostřednictvím dosud nepublikovaných záběrů z Lubina osobního archívu se společně vydáváme do minulosti, která přináší otázky i odpovědi. Luba se zamýšlí nad touhou po uznání, smyslem života i nad blížící se smrtí.
Luba Skořepová vnímala tento film jako svoji poslední práci před kamerou a snažila se v něm popsat závěrečné období lidského bytí a samotu, ve které se na sklonku života mnozí ocitnou. Vzhledem ke svému naturelu se ale nevzdávala a stále bojovala o seberealizaci.

Zvýhodněné vstupné pro seniory 69 Kč.
››› http://bit.ly/_Sama

Místo konání akce: Kino Beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň
Vstupenky: http://www.mestanska-beseda.cz/cz/seating.aspx?ID=9853&utm_source=facebook&utm_medium=tlacitko+vstupenky&utm_campaign=sama
Datum začátku akce: 22. Února 2018 17:00
Datum ukončení akce: 22. Února 2018 18:10
Pravděpodobné souřadnice: 49.7442N 13.3767E

Případné změny si prověřte na webu akce Sama

Jméno organizátora: Kino Beseda
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.