Šamanovo Zboží

Akce Praha

Šamanovo Zboží
Koncerty, Zábava, párty
Další akce ve městě Praha

Koncert ~ Šamanovo Zboží ~ Café Pavlač

Říká se, že v zahradničení neexistují chyby, pouze experimenty. Tito lehce nesměle působící ostravští domorodci jako by se již od klíčení své společné existence tímto heslem řídili. Po letech zkoušení, nahrávání, hledání, vítání a loučení se se členy různých hodnot a kvalit Šamani dokázali vypěstovat zboží v nezpochybnitelně funkčním složení.

Experimenty na ostravské půdě začaly vznikat roku 2009, avšak prvního oficiálního záznamu se fanoušci dočkali až v roce 2013, kdy do plenéru vyslali nepojmenované EP (známé jako „S klokanem“). O dva roky později se vylíhla progresivně rocková balada Příběh kuřete, která se dotkla srdcí posluchačů nejen dynamickými proměnami mezi jednotlivými skladbami, které provází vypravěčský um Lukáše Balabána, nýbrž i samotným konceptem líčení osudu jedince, který po vynaložení veškerých sil zjistí, že ve své beznaději nemá kam dál jít. Tímto albem definitivně skončila i poslední spolupráce s kytaristou Janem Čapkem, jenž se vydal svou cestou.

Minulý rok Šamani pojali ve znamení jarního úklidu – zametli práh a zbývající klenoty vydali na EP Kolotoč. Tím symbolicky svlékli starou kůži a rozloučili se s dalším Šamanem, Pavlem Jurečkou. Ztráta to byla bolestná, avšak zbývající jádro kapely, Jakub Novák (kytara, vokály, theremin) a Kamil Tomek (basa, vokály), nemeškalo a s novou posilou, Dominikem Bártem (bicí) a Martinem Dytkem (kytara, klávesy, vokály), začalo budovat prostor své nové podobě. Ještě téhož jara vyšli s novou kůží na trh a fanoušky uvedli v němý úžas – Šamani v experimentech došli až k temným hvozdům psychedelie a své zboží vyšlechtili do linií vln pohlcujících svou odvážností vládnout mrazivé tmě, ze které na vás kdykoli může vyskočit nevyzpytatelný funk i jiné hudební hříčky. Ruskou prog-rockovou kapelou IWKC byli po společném koncertu připodobněni k fúzi Radiohead a King Crimson. Daniel Sywala z hudebního blogu Rock‘n‘Roll Journalist je po koncertě v Praze zase označil neožánrem „post-všechno“.

----------------------

Vstupné 50 Kč

Místo konání akce: Café Pavlač, Víta Nejedlého 23, Praha
Datum začátku akce: 16. Února 2018 20:00
Datum ukončení akce: 16. Února 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0842N 14.4488E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert ~ Šamanovo Zboží ~ Café Pavlač

Jméno organizátora: Šamanovo Zboží
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce