Save-Skate III. pod mostem v Litoměřicích

Akce Litoměřice

Save-Skate III. pod mostem v Litoměřicích
Sportovní akce
Další akce ve městě Litoměřice

Save-Skate III. pod mostem v Litoměřicích

Save-Skate III. se blíží
Zveme na benefici na podporu skateparku
I letos se koná ve skateparku pod Tyršovým mostem v Litoměřicích. Uskuteční se opět v osvědčeném formátu skateboarding X živá hudba. Podrobnosti postupně zveřejňujeme.
Sdílejte, zvěte přátele, jestli chcete. Děkujeme!

1. \\ MC GEY //
Z Brna dorazí king of všech srandiček, Opičí král, Jakub Rafael. Netradiční záležitost, ostatně jako celý line-up letošního SAVE-SKATE. Člověk s prapodivným jménem a ještě prapodivnějšími texty, který se vymyká všem představám o tom, jak by se měl rapper chovat, vypadat a mluvit. Kromě hudby se věnuje ilustraci a grafickýmu designu. Legendární Triko vod hoven vytvořil právě Opičí král. Nepředvídatelnost, originalita a černý humor.
MC Gey s poslední deskou Rap – Life (nominovanou na Cenu Anděl za hip-hopový album roku) chytil novej impuls, album je zásadně odlišný od jeho předchozí tvorby a není nic jiného než přehlídkou hlášek, dvojsmyslů, punchlines a odkazů, navíc je ozvláštněný produkcí skvělýho beatmakera Krudanze. Morbidní humor a nadsázka v tý nejkrásnější podobě.
PS: "A nemůžeš bejt dítě ulice, viděls někdy těhotnej chodník ty debile?“
PPS: "Tvoje holka je tak tlustá, že mě asi špatně pochopila, když jsem jí řek, že si má dát špek

2. \\ ASAP JARDA //
"Na návsi jedu fakin flexin"
Buran one, vesnická legenda, pro kterou je trap life to, že dennodenně chodí do fachy. Typas se svým DJ Casablankou je jednou z hvězdiček OPAK DISSU LABEL
Label, který bourá bariéru mezi klasickou českou rap scénou a budoucností. Texty plné nadsázky, ironie a černého humoru, které vyhrabali někde v hlubinách internetu. Jaroušek vám do Litoměřic přiveze hity jako "Dirty Morava" nebo "Korbelys Callin"

3. \\THE OXX //
Kolečko, křížek, křížek. Mladá krev. Surf-rock, kterej svoje vlny chytá na Labi na Mělníku. Jediná kapela, která je pro SAVE-SKATE již tradicí. Totální divočina a naděje české scény. Živelný a drzý punk rock, omlácený skejty a díry v tričkách. Kombinace kalifornských pláží se špetkou devadesátek v DC, akorát že tady žádný pobřeží nemáme. Surfující emaři nebo mokrý sny, který by měl Milo z Descendents v zapadlý garáži někde mezi Mělníkem a Humpolcem. Jejich show bejvá sakra bordel. Kdo zažije OXX naživo, rychle pochopí, že česká podzemní scéna má budoucnost.
https://theoxx.bandcamp.com/

4. \\ násilník //
Do Liťáku dorazí i kleptoman Johnny Násilník, i přestože z experimentálního bezdomovce je momentálně spíš ležící básník. Vybere ti popelník a zeptá se, jestli u tebe může přespat, dík. Johnny Násilník viděl peklo, a popisuje ho prostřednictvím agresivního rapu. Grime? Techno? Toxická psychóza? Punk? Všechno v jednom.
Když nerapuje, tak pravděpodobně píše nebo čte básničky, případně hraje s kapelou Wasted Whatever. Mimo to loni Násilník (ne)vydal jednu z nejlepších tuzemských rapových desek, NEMÁM EP.
K poslechu a tanci zde: https://nowaveskids.bandcamp.com/album/nem-m-ep

5. \\ Highstreet Hooligans //
Čtyři pankáči z Bronxu (čti Havlíčkův Brod). I když hudebně jsou někde mezi punk-rockem a hardcorem, tak to jsou punkáči jak hovado. Každopádně když vlezou na pódium, máme strach jestli zůstane vůbec stát celý. Jak jsme již říkali, letošní line up je složen z srdcařů český scény a z lidí co se nebojí dělat věci jinak. Právě i Highstreet Hooligans patří k největším sweethearts hardcore scény u nás (One Heart One blood). Lidi na stejný vlně. Skejťáci, co si pořádají podobné skejtové akce na Vysočině jako my tady v Liťáku.
https://www.youtube.com/watch?v=angDIy7DdKw

6. \\ Dandelion and the Burdock //
Dalším vystupujícím budou kytarista Pampeliška a bubeník Lopuch. Štěpik alias Dandelion původně hrál v sedě na kytaru a na kopák s hajtkou zároveň, no, když už mu nohy nestačily, přizval si za bicí kolegu Burdocka a teď už jim to šlape jako hodinky. Přestože to jméno spíš vzniklo podle britský značky cideru. A kromě toho Dandelion vypadá, hraje i drží kytaru stejně jako John Dwyer z Thee Oh Sees. Ve dvou s Pepkem předvedou nářez, na kterej kolikrát nestačí ani čtyřčlenná kapela.
Střidavý vlny garážovýho a fuzzovýho punku, u kterýho platí, že v jednoduchosti je síla. „Dickhead“ a „You & Me“ si budete broukat ještě hodiny po koncertě. Uslyšíte jednou a budete chtít znova. Když budete hodní, třeba si jednoho dickheada v podobě samolepky odnesete. A když budete hodnější, dozvíte se, kdo pravej dickhead je.
www.dandelionandtheburdock.bandcamp.com

VSTUP: dobrovolný

Místo konání akce: Save-Skate, Skatepark pod Tyršovým mostem, Litoměřice
Datum začátku akce: 8. Července 2017 13:00
Datum ukončení akce: 8. Července 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.5339N 14.1311E

Případné změny si prověřte na webu akce Save-Skate III. pod mostem v Litoměřicích

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce