Silent Stream Of Godless Elegy 2018

Akce Krnov

Silent Stream Of Godless Elegy 2018
Taneční zábavy a plesy
Web organizátora:
kofolamusicclub.cz
Další akce ve městě Krnov

Silent Stream Of Godless Elegy + hosté

koncert
Moravská kapela propojující zádumčivou tvrdou muziku s lidovou hudbou. Držitelé dvou hard'n'heavy Andělů.
Doslova raketový vzestup mezi českou metalovou elitu se povedl moravské skupině SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Již po vydání debutu IRON v roce 1996 začínali pozorní posluchači i hudební kritici „cítit, že něco je ve vzduchu“. Třaskavé očekávání explodovalo o dva roky později, kdy „Silenti“ vyrukovali s druhou řadovkou BEHIND THE SHADOWS. Právě tohle album bylo oním katapultačním stimulem zmíněným již v úvodu. Vysoký standard svých kvalit skupina potvrdila i albem THEMES v roce 2000, za které obdržela žánrovou cenu Akademie populární hudby „Anděl“.

Rok poté se skupina personálně zcela obměnila a v nové sestavě spojila své síly s moravským worldmuzikantem Tomášem Kočkem. Po třech letech spolupráce, vzájemného přibližování skladebných technik a názorů na muziku spatřilo na konci roku 2004 světlo světa album RELIC DANCES. Tomáš Kočko, v roli producenta, přizval k realizaci této hudební delikatesy i jednu z předních moravských cimbálových muzik CM Radošov. Výsledkem je pak album nabité metalovou energií a tlakem, výraznou moravskou melodikou a překvapivými souvislostmi mezi „doommetalovým“ smutkem a smutkem moravských lidových balad. Album, inspirované nejstaršími vrstvami moravské lidové písně, která svou syrovostí a drsnou poetikou přímo vybízí ke spojení tvrdé hudby s barvami tradiční muziky, obsahuje osm písní, jejichž délka je pokorným přitakáním tradiční formě lidové balady. Výsledný tvar lze pak směle označit jako ethno-metal. Album RELIC DANCES bylo oceněno Akademií populární hudby jako nejlepší tuzemské hard'n'heavy album roku 2004 a stejné ocenění získalo i v antianketě českých tvrděrockových publicistů BŘITVA 2004.

V roce 2011 skupina vydala zatím své poslední album "Návaz", a to celosvětově prostřednictvím francouzského vydavatelství SEASON OF MIST.

Místo konání akce: Kofola Music Club, Bruntálská 72, Krnov
Datum začátku akce: 11. Května 2018 20:00
Datum ukončení akce: 11. Května 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0858N 17.6716E

Případné změny si prověřte na webu akce Silent Stream Of Godless Elegy + hosté

Jméno organizátora: Kofola Music Club
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha