Slavnosti chleba 2018

Akce Slup

Slavnosti chleba 2018
Akce pro děti, Kultura, Slavnosti
Další akce ve městě Slup

Slavnosti chleba

Hlavním programem Slavností chleba je přehlídka folklorních souborů z regionu Jižní Moravy, národnostních menšin žijících na území Jihomoravského kraje, ale i ze Slovenska. V rámci doprovodného programu lze shlédnout jarmark, kde budou představována historická řemesla. Jarmark bude doplněn o další stánky s občerstvením, burčákem a čerstvým pečivem. Na travnaté ploše za mlýnem bude umístěna vojenská polní pekárna, která v průběhu akce bude nepřetržitě péci chléb. Za mlýnem bude také připraven program pro děti. Před vstupními branami bude vojenské ležení s účastí vojáků v historických uniformách. Budou zde vystaveny i historické zbraně, včetně vojenské techniky.

Až do večerních hodin bude v nepřetržitém provozu Vodní mlýn ve Slupi. Navštívit můžete i muzeum československého opevnění. Dále bude připravena v areálu nejmenší hospody v ČR U Bábovky rozsáhlá přehlídka historických traktorů, které se vydají po poledni na spanilou jízdu po areálu Slavností chleba. V rámci předváděcích jízd autobusů Technického muzea v Brně můžete navštívit dělostřelecký srub Zahrádka v Šatově.

Do Slupi je možno se dostat i zadarmo prostřednictvím předváděcích jízd historických autobusů. Ze Znojma budou odjíždět ze stanoviště MHD u železniční stanice, jinak zastavují u autobusových zastávek v projížděných obcích. Odjezdy historických autobusů budou upřesněny, před konáním akce, zvláštním jízdním řádem.

1. 9. 2018, od 09:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce