Slavnostní zahájení sezony na zámku 2019

Akce Slavkov u Brna

Slavnostní zahájení sezony na zámku 2019
Slavnosti
Další akce ve městě Slavkov u Brna

Slavnostní zahájení sezony na zámku

Zveme Vás na slavnostní zahájení sezóny 2019 na Zámku Slavkov – Austerlitz, které proběhne ve čtvrtek dne 21. března v 16:00 hodin v Historickém sále.

Žáci Základní umělecké školy F. France svým hudebním doprovodem připomenou tvorbu šestnáctinásobného nositele cen Grammy Stinga, který 12. července vystoupí v zámeckém parku. Návštěvníci pak budou pozváni do prohlídkových tras zámku. Sály a komnaty ožijí příběhy šlechticů a měšťanů – resp. herců z historického divadla Exulis. „Atraktivními scénkami se přeneseme do doby, kdy se v korsickém Ajacciu narodil Napoleon Bonaparte,“ přiblížila ředitelka zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická.
První den sezóny však nebude pouze o vzpomínání na historii. Ve vstupní hale zámku se díky Martinovi Stupňákovi můžete podívat do světa techniky. Součástí vernisáže Fenomén Merkur bude i vystoupení robotických modelů sestavených z této stavebnice.

Slavnostní otevření zámku bude také příležitostí pro vyhlášení třetího ročníku literární soutěže pro děti základních škol. Letos děti z prvního stupně vymýšlely příběh na téma „Tajemství Napoleona a Josefíny“, starší žáci pak dostali za úkol přemýšlet nad „Tajemstvím Šibeničního vrhu“.

Program slavnostního otevření Zámku Slavkov – Austerlitz bude přístupný zdarma.

Zámek bude otevřený až do 8. prosince.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce