Smetanovo trio

Akce Hranice

Smetanovo trio
Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Smetanovo trio

Koncert nejprestižnějšího českého souboru současnosti.

Koncert se uskuteční ve čtvrtek 11. února v 18:00 hodin v Koncertním sále v Hranicích. Vstupné je 200 Kč mimo předplatitele KPH.
Interpreti: Jitka Čechová – klavír Jan Páleníček – violoncello Jan Tallich – housle

Smetanovo trio založené v roce 1934 legendárním českým klavíristou Josefem Páleníčkem, patří k nejprestižnějším českým souborům současnosti. Cesta Smetanova tria je v poslední době lemována mimořádnými mezinárodními úspěchy. Je pravidelným hostem významných pódií doma například Pražské jaro, Malostranské komorní slavnosti,… a v zahraničí. Spolupracuje s předními dirigenty — Jiří Bělohlávek, Libor Pešek, John Axelrod — a s domácími i zahraničními orchestry.
Smetanovo trio realizovalo celou řadu nahrávek u domácích a zahraničních společností, od roku 2000 pravidelně nahrává pro firmu Supraphon. V červnu 2012 dokončilo Smetanovo trio další velký projekt – soubornou nahrávku trií J. Brahmse, která vyšla u firmy Supraphon na podzim 2012. Na konci roku 2013 vyšel u firmy TRIART Recording 1. díl kompletního koncertantního díla J. Brahmse, Dvojkoncert op. 102 a Klavírní koncert d moll op. 15, ve spolupráci s Filharmonií Hradec Králové za řízení O. Kukala. Dalším CD Smetanova tria jsou kompletní tria D. Šostakoviče a M. Ravela vydané na začátku roku 2014 u firmy Supraphon, oceněné mnoha prestižními časopisy Evropy. Nejnovější nahrávka Smetanova tria vydaná v březnu 2019 s klavírními trii Zemlinského, Rachmaninova a Arenského, už sklízí první světová ocenění – BBC Music Magazine Chamber Choice v květnu 2019

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Dům kultury, Mohelnice
LACO DECZI & CELULA NEW YORK
Městské divadlo, Prostějov
LOLLIPOPZ - BLÁZNIVÁ SHOW
Společenský dům, Prostějov
ŠUMPERSKÉ POMNĚNKY 2024
PAVLININ DVŮR, Šumperk