Smlouva s vrahem

Akce Praha

Smlouva s vrahem
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Smlouva s vrahem / BIO na Vzduchu

Dokumenty, drama, komedie. České i zahraniční produkce. Ověřené klasiky i snímky, které jinde neuvidíte. Už pátou sezónu pro vás připravujeme Bio na Vzduchu. Tentokrát budeme promítat SMLOUVU S VRAHEM (Režie: Aki Kaurismäki, Drama / Komedie, Finsko / Velká Británie / Německo / Švédsko / Francie, 1990, 79 min)

Jeden z nejsvébytnějších evropských filmařů posledního čtvrtstoletí Aki Kaurismäki proslul jako tvůrce minimalistických příběhů, v nichž se absurdní tragikomedie prolíná se seversky zasmušilými a sociálně laděnými (melo)dramaty. Lakonickou hříčku Smlouva s vrahem, kterou režisér natočil v Londýně v angličtině, lze vnímat jako jistý protipól k předchozímu znamenitému, chvílemi ale až mrazivě bezútěšnému dramatu Děvče ze sirkárny, vzniklému v témže roce. Její humor těží především z využívání klišé klasických gangsterských filmů a osudových romancí.

Protagonistou příběhu je zamlklý osamělý francouzský úředník Henri Boulanger (Jean-Pierre Léaud), který po patnácti letech oddaných služeb v kafkovsky pochmurných kancelářích královských vodáren v Londýně dostane kvůli privatizaci hodinovou výpověď. Po dvou nevydařených pokusech o sebevraždu si najme zabijáka, aby ukončil jeho život, který pro něj ztratil smysl. Krátce nato se však seznámí s prodavačkou růží Margaret (Margi Clarkeová), díky jejímž „modrým očím“ dostane novou chuť do života. Jeho kroky ale sleduje profesionální vrah (Kenneth Colley), jemuž zbývají dva měsíce života a chce „rozdělanou práci“ dokončit…(oficiální text distributora)

Vstup: 50 Kč

Místo konání akce: Tiskárna na Vzduchu, Areál Výstaviště 67, Praha
Datum začátku akce: 5. Září 2017 20:30
Datum ukončení akce: 6. Září 2017 01:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1051N 14.4289E

Případné změny si prověřte na webu akce Smlouva s vrahem / BIO na Vzduchu

Jméno organizátora: Tiskárna na Vzduchu
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub