Smokie /UK/

Akce Buchlovice

Smokie /UK/
Koncerty
Web organizátora:
www.vichr.cz
Další akce ve městě Buchlovice

Smokie /UK/ + Gong, Halogen

Legendární anglická skupina SMOKIE, se vrací po pěti letech do Buchlovic ! Opět se můžete těšit na proslulé hity Living Next Door To Alice, Don’t Play Your Rock ’n’ Roll To Me, Wild Angels, Mexican Girls, If You Thing You Know How To Love Me, Needles And Pins, Oh Carol jejichž melodie mají v uších generace posluchačů a které dosud nevymizely z playlistů rozhlasových stanic. O popularitě svědčí i fakt, že některé z hitů se v Česku dočkaly dokonce svých coververzí (jmenujme např. Alenka v říši divů od Karla Zicha, Mýdlový princ od Václava Neckáře či Prohrát není žádná hanba od Argemy).
Počátky kapely se datují do roku 1965, kdy na gymnáziu v anglickém městě Bradford vznikla skupina v čele se zpěvákem Chisem Normanem. Kapela několikrát změnila svůj název – Yen, Essence, Elizabethans, Smokey, až v polovině 70. let zvoli název Smokie, pod kterým vystupují dodnes.
Smokie v prvních letech své existence vystupovali pouze v malých klubech v okolí svého bydliště. Brzy však jejich popularita začala stoupat, vydali několik singlů, absolvovali různá televizní vystoupení i menší turné. V roce 1975 si mladých muzikantů všimnul vlivný producent Nicky Chin a ujal se jich. Smokie vydali své debutové album a následně ovládli světové hitparády! První singl nového alba „If you think you know how to love me“ se brzy stal hitem, následovalo s obrovským úspěchem „Don´t play your rock´n´roll to me“ a Smokie se rychle zařadili ke světové hudební elitě a takovým hvězdám 70. let, jako jsou Pink Floyd nebo Rolling Stones!
Za svou existenci glam rockoví Smokie vydali přes dvě desítky studiových alb, nechybějí samozřejmě ani kolekce největších hitů a živá alba. Od roku 1996 skupinu tvoří: Mike Craft - hlavní zpěvák, kytara; Mick McConnell - hlavní kytara, zpěvák; Terry Uttley - basová kytara, zpěvák; Steve Pinnell - bubny; Martin Bullard - klávesové nástroje.
Jako předkapela, zahraje slovácká bigbítová legenda GONG. Je to skoro čtyřicet let, kdy kapela Gong začala hrát bigbít. V roce 1984 dostala zákaz vystupovat a její návrat trval šest let, kdy se všichni na pódiu sešli na jediném koncertě. V 90. letech ale začali znovu spolu hrát, vydali alba Gong Vám oznámí přesný čas (1998) a Jsme všichni v pořádku a cítíme se fajn (2009). V současnosti kapelu tvoří: Petr Opočenský (kytara, flétna, zpěv), Radek Mahdal a Pavel Habarta (bicí), Miroslav Šmídek (kytara, zpěv) a Miloš „Dodo“ Vykopal (baskytara, občasný zpěv).
Jako druhá předkapela vystoupí rocková formace HALOGEN, která vznikla v roce 1988 a příští rok bude slavit již 30-té výročí založení.
V roce 1993 vznikla nahrávka Diktátorův zákon a o rok později ve Slováckém divadle Výčep je náš. V roce 2001 vydává skupina CD s názvem Do roka a do dne, je jedenáct skladeb a datová stopa. Ta skrývá texty skladeb, asi 80 fotek z historie i současnosti kapely, sestříhaný videoklip ze záznamů z akcí v Jalubí, kde Halogen vystupoval s kapelami Kabát, Alkehol a Vildou Čokem, ale také historické záběry z předávání Zlatého bubnu Rádia Zlín.

Místo konání akce: Amfiteátr Buchlovice, Hradišťská 1, Buchlovice
Vstupenky: https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=136388
Datum začátku akce: 21. Července 2017 19:30
Datum ukončení akce: 21. Července 2017 23:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.0843N 17.3431E

Případné změny si prověřte na webu akce Smokie /UK/ + Gong, Halogen

Jméno organizátora: Vichr production
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum Zlín, Zlín
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem