Sochovy národopisné slavnosti 2018

Akce Lhotka

Sochovy národopisné slavnosti 2018
Kultura, Slavnosti
Další akce ve městě Lhotka

Sochovy národopisné slavnosti

Na počest sběratele lidových písní a tanců v okolí Ondřejníku, vlasteneckého kantora Vincence Sochy, se pořádá ve Lhotce pod Ondřejníkem folklorní festival, nazvaný jeho jménem. Neúnavný objevitel prastarých zvyků a obyčejů lašského kraje založil v roce 1936 národopisnou skupinu, později přejmenovanou na soubor Pilky, který působí ve Lhotce dodnes.

Slavnosti bývají tradičně zahájeny v sobotu odpoledne shromážděním u pamětní desky V. Sochy na Obecním domě ve Lhotce. Následuje krojovaný průvod účinkujících do kulturního areálu obce, kde je připraven pestrý program folklorních souborů a muzik především z lašského regionu, ale také z folklorních oblastí vzdálenějších.

Po skončení programu pokračuje ještě lidová zábava za přispění cimbálových muzik zúčastněných souborů. Pro návštěvníky jsou přichystány také spousty kulinářských lahůdek: domácí koláče a cukroví, zelňačka, myslivecký guláš, bramborové placky a další speciality.

V neděli v 9.00 hod. se koná slavnostní bohoslužba v místní kapli Navštívení Panny Marie za p. Vincence Sochu za účasti místního krojovaného souboru Pilky. 

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
BULAT OKUDŽAVA
Městská knihovna Frýdek-Místek, Frýdek-Místek
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava