Tatra v Českém ráji 2018

Akce Lomnice nad Popelkou

Tatra v Českém ráji 2018
Auto Moto
Další akce ve městě Lomnice nad Popelkou

Tatra v Českém ráji

Letošní 26. ročník se koná 16.června 2018 a bude odstartován na náměstí v Lomnici nad Popelkou. Cílem soutěže je provést účastníky krásnými partiemi Českého ráje a divákům po celé trati ukázat zajímavá historická vozidla.
Pořadatelem je Tatra Veteran Car Club Semily v AČR (Autoklubu České republiky), který byl založen v roce 1976 jako značkový klub Tatra. V roce 1983 byl otevřen pro automobily jiných značek a také pro motocykly. Soutěž historických vozidel „Tatra v Českém ráji“ se do roku 1988 konala každoročně, dále v dvouletém cyklu. Program jízdy začíná výstavou veteránů v 8 hodin ráno na Husově náměstí v Lomnici nad Popelkou. Odtud budou posádky v 10 hodin vyjíždět na 95 kilometrů dlouhou trať přes Jičín, Mladějov, Sobotku, hrad Kost, Zámek Svijany, Sychrov, Hodkovice nad Mohelkou a Turnov až do cíle v rekreačním středisku ve Vesci pod Kozákovem.
Soutěž bude jedinečnou příležitostí k setkání se zdánlivě starými, přesto stále krásnými a plně funkčními veterány českých i zahraničních značek. Pořadatelé chtějí během soutěže při plnění různých úkolů připomenout účastníkům některé známé i méně známé osobnosti, památky a události z dějin našeho kraje, provést je krásnými partiemi Českého ráje a divákům po celé trati ukázat zajímavá historická vozidla.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce