The Afghan Whigs

Akce Praha

The Afghan Whigs
Koncerty
Web organizátora:
www.dsmacku.com
Další akce ve městě Praha

The Afghan Whigs + support: Ed Harcourt

In Spades – tak se jmenuje nové album The Afghan Whigs, které vyjde v květnu a kapela ho představí 5. srpna v pražském Lucerna Music Baru, kam se vrátí po dvou letech.

Standardní vstupenky za 590 Kč (+ poplatky) budou v prodeji od 9. 3. 10:00 na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. V prodeji bude také 50 ks VIP vstupenky za 3140 Kč (+ poplatky), které umožňují účast na zvukovce, setkání s kapelou a upomínkový předmět. VIP vstupenky jsou v prodeji pouze na pokladně a webu Lucerna Music Baru a GoOut.cz. VIP ticket: soundcheck party, Meet & Greet with the band and merchandise item.

Na albu kterém se objeví píseň “Oriole”. Je definována jen a pouze svou mystickou vnitřní logikou. In Spades je album zvláštní již svým uměleckým ztvárněním obalu, obsahem je záhadné a přímo vybízí posluchače, aby pronikali do jeho temných metafor a spektrální obraznosti. “Je to strašidelná deska,” říká Greg Dulli, frontman a a hlavní autor Afghan Whigs. “Líbí se mi, jak je to celé tajemné. Není to samo o sobě koncepční album, ale když jsem to poskládal dohromady, objevil se mi oblouk a tak jsem se nechal vést. Pro mě to je deska o paměti, zejména o tom, jak rychle se spájí život a paměť.”

In Spades jsou na jedné straně typičtí Afghan Whigs, koneckonců jako všechno, co dosud natočili – a jak zaplnili prázdné místo mezi punkem středozápadu USA, který představovali Die Kreuzen a Hüsker Dü, psychedelickými soulovými symfoniemi The Temptations a rockovými plochami Led Zeppelin a Lynyrd Skynyrd. Na druhé straně toto album kapelu zase o kus posouvá dopředu.

Kapela ve složení – Dulli, kytaristé Dave Rosser a Jon Skibic, bubeník Patrick Keeler, multiinstrumentalista Rick Nelson a spoluzakladatel a basák Whigs John Curley – vdechla desce In Spades neskutečné kouzlo. Stejně tomu bylo u jejich předešlého triumfálního “návratového” alba – Do To the Beast (Sub Pop 2014), které se jako jejich první album dostalo do Top 40.

Dva měsíce po konci turné Whigs v roce 2015 se kapela sešla v Nelsonově studiu Marigny Sound v New Orleans a polovina z deseti písniček In Spades bylo natočeno během týdne.

In Spades: je působivým dokumentem toho, čím The Afghan Whigs byli a kam se vydají dál. Pro Dulliho a Curleyho to je cesta, která trvá několik desetiletí – od jejich počátků u Sub Pop dodnes. Začínali ve dvaceti a své sny si plní i dnes.

VIP TICKETS:

· Includes Ticket to the show
· Access to a Meet & Greet with The Afghan Whigs
· Access to Soundcheck
· Commemorative VIP Laminate
· Exclusive Merch Item

Klub se otevírá v 18.30, koncert končí ve 21.30.

Více info:

www.theafghanwhigs.com
www.facebook.com/theafghanwgigsofficial
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.scrapesound.org
www.facebook.com/scrapesound
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Místo konání akce: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/the-afghan-whigs+support-ed-harcourt/hjbb/
Datum začátku akce: 5. Srpna 2017 18:30
Datum ukončení akce: 5. Srpna 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0814N 14.4253E

Případné změny si prověřte na webu akce The Afghan Whigs + support: Ed Harcourt

Jméno organizátora: D Smack U Promotion
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce