The Most Challenge

Akce Most

The Most Challenge
Auto Moto
Další akce ve městě Most

The Most Challenge

The Most Challenge je celoroční soutěž, při níž se její účastníci – amatérští jezdci – snaží dosáhnout na velkém závodním okruhu autodromu co nejlepšího času na jedno kolo.

Prvotním impulzem ke vzniku The Most Challenge byl rekord jednoho z nejznámějších českých závodníků a dvojnásobného vítěze evropského šampionátu cestovních vozů (ETCC) Petra Fulína. Skvělého času dosáhl na mosteckém autodromu právě v sériovém voze. Pomyslně hozenou rukavici ihned zvedl Vojtěch Štajf se Subaru, který se pokusil rekord překonat. Oba počiny vedly organizátory k založení exkluzivního klubu rychlých sériových aut, ve kterém si lidé z řad široké veřejnosti mohou zkusit zajet se svými vozy v rámci volných jízd kolo po okruhu v čase pod dvě minuty.

Podmínky
Zúčastnit se soutěže je možné pouze v sériovém voze, který může být doplněn o prvky příplatkové výbavy. Jednou ze základních podmínek je umožnit odbornému dohledu posoudit, zda je vozidlo vhodné k účasti, a respektovat konečné rozhodnutí o jeho způsobilosti.

Specifikace sériového vozu
Jde o neupravený vůz schválený pro silniční provoz. Musí mít platnou technickou kontrolu a registrační značku. Účastník soutěže se prokáže malým technickým průkazem, občanským průkazem a vyplněným prohlášením, jež obdrží při registraci na místě. Nutným vybavením je helma, kterou si lze v případě potřeby zapůjčit.

Kontrola před jízdou:
pneumatiky - musí být sériové
brzdy
viditelné úpravy motoru
Pořadatel bude kontrolovat hlučnost všech zúčastněných vozidel.

Cena
Poplatek za účast v soutěži The Most Challenge činí 400 Kč, což je obvyklá cena desetiminutové volné jízdy. Poplatek zahrnuje zapůjčení profesionálního zařízení pro oficiální změření času ostrého kola.

Časový harmonogram
Po nezbytných administrativních úkonech a uhrazení poplatku přistoupí organizátoři ke kontrole vozidla a instalaci měřicího zařízení. Soutěžící poté odjede tři kola po okruhu. První je zahřívací, ve druhém – ostrém – se měří čas. Třetí kolo je vyhrazeno pro návrat do boxu.

Výhra
Jezdec s nejrychlejším časem získá zdarma závodní licenci. Dalším bonusem je možnost absolvovat sportovní kemp za účasti dvojnásobného vítěze šampionátu cestovních vozů Petra Fulína. Čeká ho také jedinečná příležitost řídit safety car při závodech evropského šampionátu tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Jezdci, kteří se umístí podle dosaženého času na 2. a 3. místě, obdrží také zajímavé ceny.

Doplňkové služby
zapůjčení helmy v omezeném počtu na místě
Po předchozí objednávce min 24hod předem je možné dále:
profesionální fotograf
pronájem onboard kamer
přítomnost profesionálního instruktor

http://www.autodrom-most.cz/cz/zavody-a-akce/the-most-challenge-2/the-most-challenge/

Místo konání akce: Autodrom Most, Tvrzova 5, Most
Datum začátku akce: 22. Srpna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 22. Srpna 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.5199N 13.6074E

Případné změny si prověřte na webu akce The Most Challenge

Jméno organizátora: Autodrom Most
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce