Thom Artway

Akce Praha

Thom Artway
Koncerty
Web organizátora:
www.thomartway.com
Další akce ve městě Praha

Thom Artway / Koncert & premiéra klipu All I Know / Praha

Koncert spojený s exkluzivní premiérou klipu k novému singlu All I Know z chystaného alba, jež vyjde na podzim 2018.

Cena vstupenek: 150,- v předprodeji / 200,- na místě
-------------------------------------------------------------------------------------------
Zpěvák a písničkář Thom Artway se hned na začátku roku 2018 pustil do natáčení nového klipu k písni All I Know. Jako vítěz prestižní soutěže Czech Fresh měl možnost vypravit se s režisérem Jakubem Jiráskem a filmovým štábem do plně vybaveného studia YouTube Space London. Natáčelo se rovněž v exteriérech Londýna a koncem minulého roku pak v brněnské sportovní hale Tesla Brno.

Klip se odehrává v gymnastickém prostředí, hlavním hrdinou je samozřejmě Thom, kterému zdatně sekunduje krásná a talentovaná Anna Šebková, mnohonásobná mistryně ČR v moderní gymnastice.

O realizaci klipu se postaralo pražské Black Pear Studio. Režie se ujal Jakub Jirásek, který má pro hudbu pochopení také proto, že je frontmanem a zpěvákem kapely Cold Cold Nights. Šlo o jeho první spolupráci s Thomem Artwayem. „Hlavní část klipu All I Know, jsme situovali do prostředí gymnastických závodů. Cílem bylo pracovat s pohybem a výrazem jak na figurativní, tak lehce poetické úrovni. Vyprávění v klipu je navíc posunuto do mírné nadsázky díky speciálním efektům, které jsme realizovali v londýnském studiu YouTube Space,“ dodává režisér Jakub Jirásek.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Thom Artway se řadí do generace mladých písničkářů, kteří vyrůstali s kytarou v ruce na ulicích světových měst. Jako busker začínal u Lennonovy zdi v Praze na Malé Straně. V roce 2013 nahrál EP Still Standing Unknown. V té době také strávil pět měsíců v Austrálii, kde se věnoval cestování a pouličnímu hraní. První singl I Have No
Inspiration vyšel v roce 2015 a zaznamenal obrovský úspěch. Skladba se okamžitě stala hitem a na více než rok a půl ovládla přední příčky českých hitparád. Následovaly písně Blind Man a Conformity, jež byly předzvěstí prvního alba Hedgehog, které vyšlo na podzim 2016 u Warner Music. Za tuto desku získal Thom Artway hned dvě Ceny Anděl 2016 České hudební akademie, a to v kategoriích Zpěvák roku a Objev roku.

V červenci 2017 se stal výhercem v projektu Czech Fresh, který je zaměřen na podporu exportu české hudby a jehož cílem je, ve spolupráci s britskou pobočkou celosvětové hudební agentury United Talent Agency, představit vítězného umělce na mezinárodní hudební scéně. Výhra Thomovi poskytla možnost nahrávat ve
vyhlášeném studiu Sono Records, natočit videoklip v YouTube Space v Londýně a v horizontu dvou let se účastnit předních evropských showcase festivalů.

Thom Artway odehraje ročně desítky koncertů. Jeho písně nabírají v doprovodu kapely intenzivnější a živelnější rozměr, z toho důvodu jsou ideální, jak do klubů, tak na festivaly. Společně se v roce 2017 představili například v hudebním projektu Ekompilace na podporu třídění a recyklace odpadu, dále např. na festivalech Metronome,
MFF v Karlových Varech, Rock for People, Trnkobraní, Sázavafestu, Nouvelle Prague, majálesech či v rámci Koncertu pro budoucnost na Václavském náměstí při oslavách výročí 17. listopadu.

Ocenění

Czech Fresh 2017 - Vítěz mezinárodního hudebního projektu ve spolupráci s britskou pobočkou celosvětové
hudební agentury United Talent Agency
Anděl 2016 – Cena České hudební akademie v kategorii Objev roku a Zpěvák roku za album Hedgehog
Žebřík 2016 - 3. místo v kategorii Deska roku
Český slavík Mattoni 2016 - Nominace v kategorii Objev roku
Žebřík 2015 - Vítěz v kategorii Objev roku

Složení kapely
Thom Artway (Tomáš Maček) – zpěv, kytara
Ondřej Jurásek – baskytara
František Valena – piano
Martin Hrabal – bicí

Diskografie
2016 – Hedgehog (Warner Music)
2013 – Still Standing Unknown (EP)

WEB:
www.thomartway.com
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/thomartway
INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/thomartway
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCBQppeNrqfWkgsGGK--raJw

Místo konání akce: MALOSTRANSKÁ BESEDA, Malostranské náměstí 21, Praha
Vstupenky: https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/thom-artway-malostranska-beseda-praha-1064287?tc=CZECHBLUES
Datum začátku akce: 17. Dubna 2018 20:00
Datum ukončení akce: 17. Dubna 2018 23:55
Pravděpodobné souřadnice: 50.0883N 14.4048E

Případné změny si prověřte na webu akce Thom Artway / Koncert & premiéra klipu All I Know / Praha

Jméno organizátora: Thom Artway
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FREDDIE - CONCERT SHOW 13.05.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 22.06.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 03.06.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
Mig 21
Lucerna Music Bar, Praha