Thomas Lehn & Los Amargados, Fokumé

Akce Praha

Thomas Lehn & Los Amargados, Fokumé
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Thomas Lehn & Los Amargados, Fokumé

THOMAS LEHN & LOS AMARGADOS

Českému publiku dobře známý THOMAS LEHN studoval jazzové i klasické piano, věhlas si však získal jako improvizátor při hře na analogové syntezátory, jíž se věnuje od začátku devadesátých let a při níž dokáže čarovat s neuvěřitelně širokou paletou (nejen) nahodilých zvuků. Při svých vystoupeních používá především EMS Synthi A, jehož specifické zvukové kvality syntéz a modulační vlastnosti (jako přímo a okamžitě měnit elektronické zvuky nebo kombinovat a ovládat několik parametrů najednou) umožňují hráči okamžitě spontánně reagovat na podněty v různých stupních hudebního procesu. Když k tomu připočteme Lehnovu bohatou hudebnickou zkušenost napříč žánry, ale i jistou dávku – v dobrém slova smyslu – divadelnictví, jímž se vyznačuje jeho hra, neboť ovládání několika desítek potenciometrů vyžaduje nejen dokonale zvládnutý nástroj, ale i nutnou kinetiku vlastní performerům, už dopředu tušíme zvukovou smršť a nevšední zážitek. Protože Thomas Lehn se jen tak neomrzí.

Dvojice LOS AMARGADOS neboli GEORGE CREMASCHI (kontrabas, elektronika) a PETR VRBA (trumpeta, elektronika) je posedlá budováním, vrstvením a následným bořením detailních zvukových struktur. Mechanické řinčení, skřípání, vrzání, bublání, zurčení, klokotání elektronický bzukot a vazby, ale také tóny hrané na trumpetu a kontrabas, jimž se klidně dá říkat „freejazzový humbuk“.

www.thomaslehn.com
www.vrrrba.cz
www.georgecremaschi.com


FOKUMÉ

„Sledujeme čáry na mapě, která sama vzniká. Valí se to tam a zpátky a znova tam, a jenom pokud nás dostatečně znáš, uslyšíš v tomhle ryku naše prsty. Češem hřívu koním, kteří si zvrací do zadku. Kloužeme a spějeme ke smutnému konci. Institut náletových dřevin je jediné místo, kde byrokracie prostoru slouží pustině svolné k zdánlivě náhodným uchycením. Tak poslouchej, poslouchej, jak naše verky řehtaj, jak tím řehtáním rozbíjej vlastní hlasivky, jak se všechno boří a staví znova, jak přestává působit ta zkurvená linearita času.“

Improvizační kolektiv s názvem FOKUMÉ, oscilující mezi doomjazzem, industriálem a technoisovou temnotou, tvoří baskytarista JAKUB PECH, trumpetista VÍTĚZSLAV ŠPALEK a LUBOŠ SVOBODA, který manipuluje elektronickým shitem a magnetofonovým pásem. Za bicí zasedne finský démon PASI MÄKËLA.

http://fokume.bandcamp.com/
https://meteorismo.bandcamp.com/

Vstupné 100–150 Kč

Místo konání akce: Punctum Krasova, Krásova 27, Praha
Datum začátku akce: 12. Ledna 2018 20:00
Datum ukončení akce: 12. Ledna 2018 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0838N 14.4465E

Případné změny si prověřte na webu akce Thomas Lehn & Los Amargados, Fokumé

Jméno organizátora: 13 syrových
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce