TOUR DE ALEJE 2018

Akce Přibyslav

TOUR DE ALEJE 2018
Akce pro děti, Sportovní akce
Další akce ve městě Přibyslav

TOUR DE ALEJE 2018

Tour de aleje není Tour de France, ale letní BENEFIČNÍ cyklozávod pro sportovce i celou rodinu na podporu ochrany stromů a alejí. Trasa vede krásnými a památnými alejemi a cestou se dozvíte o stromech a jejich obyvatelích, zašplháte si do větví s odborníky a kromě "do těla" si můžete dát pod korunami stromů světelnou masáž. Děti čekají soutěže a pestrý program z dílny místních spolků a partnerských organizací.

TRASA ZÁVODU:
Trasy jsou rozdělené podle věkových a výkonnostních kategorií:
1) mini trasa 3,5km (CÍL Žižkova mohyla)
2) junior/senior trasa 20km (CÍL rybník Řeka)
3) machr trasa 46 km (CÍL Přibyslav)

VÍCE INFORMACÍ NA: http://aleje.org/tour-de-aleje
Víte, že Vysočina je kraj s největším počtem alejí v České republice? Pojeďte s námi objevit např. Lipovou alej u Žižkova pole a Ranskou alej ve Starém Ransku.
Víte, že stromy mají pozitivní vliv na životní prostředí, které nás obklopuje? Snižují prašnost, teplotu a hluk, zvyšují vlhkost, pomáhají v orientaci při zhoršené viditelnosti. Strom spotřebuje za život na 24 milionů m3 CO2, skleníkového plynu způsobujícího změny klimatu.
Víte, že stromy v krajině mají také estetickou a historickou hodnotu? Poskytují nám pocit krásy a harmonie, v každém ročním období jinak. Váže se k nim místní historie a tradice – jsou znamením, že naše cesta se blíží k cíli, vedou nás k významným místům, sázeli je rodáci a místní pro další generace.
Víte, že stromy vytvářejí podmínky k životu pro další živočichy? Každý vzrostlý strom je domovem desítek až stovek druhů hmyzu, ptáků a dalších drobných živočichů a rostlin - bez nich by byla naše krajina nejen kolem cest a silnic smutně prázdná!
Víte, že v Čechách je Moře? I to se dozvíte na Tour de aleje..

14.7.2018 11:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce