Tříkrálová sbírka 2019

Akce Šlapanice

Jiné akce
Další akce ve městě Šlapanice

Sváteční nálada přetrvává i po Vánocích, když Vám na dveře zaklepou koledníci a zvěstují radostnou novinu o narození Ježíše. Tříkrálová sbírka bude i letos tradičně probíhat v období 1. - 14. 1. 2019. Ve Šlapanicích a Bedřichovicích proběhne sbírka v sobotu 12. 1. 2019 od 10 do cca 13 hodin.

Zájemci, kteří by rádi dělali koledníky (děti ve věku 6 - 15 let) se mohou hlásit u paní Markéty Jaškové na tel.: 608 857 875 nebo u paní učitelky Šárky Štěpánkové tel.: 737 773 112. Můžou být zapůjčeny obleky králů a dány i koruny. Děkujeme za pomoc.

Oblastní charita Rajhrad organizuje Tříkrálovou sbírku s úctou ke krásné tradici, kterou koledování přináší. Šíření křesťanského poselství nespočívá pouze v požehnávání příbytků, ale také v pomoci potřebným. Proto naši koledníčci s sebou nosí kasičku, do které přijímají dobrovolné dary z jednotlivých domácností. Ty pak v rajhradské charitě spočítáme a rozdělíme do projektů pomoci.  

Letošní výtěžek pomůže nevyléčitelně nemocným v rajhradském hospici – horké letní dny jsou náročné pro pacienty i personál, proto zde plánujeme pořídit klimatizaci. Pacientům bychom také rádi koupili invalidní vozíky a lehátka ke snadnějšímu přesunu. Nové auto pro pečovatelskou službu zaručí, že naše pomoc se dostane do víc domácností. Klientům chráněného bydlení pro lidi s demencí plánujeme zabezpečit stín na zahradě, kde rádi tráví čas při svých aktivizačních činnostech.  

Díky loňskému výtěžku jsme v hospici vyměnili venkovní staré nefungující žaluzie za nové, snadno ovladatelné pro pacienty. Začali jsme s budováním pietního místa pro pozůstalé a zakoupili jsme i nové zdravotní a kompenzační pomůcky pro nemocné. Vaše příspěvky nám pomáhají růst, poskytovat kvalitnější péči potřebným a zabezpečit pocit, že se naši pacienti i klienti cítí dobře, plnohodnotně a spokojeně.  

Děkujeme všem dobrým lidem, kteří koledníkům otevírají své dveře a podporují tak charitní dílo.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce