Úča musí pryč!

Akce Praha

Úča musí pryč!
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Úča musí pryč!

Aktuální hořká komedie

My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!

Hra se odehrává na podzim v 5. třídě základní školy, kde se sešlo pět rodičů dětí a očekávají jejich třídní učitelku. Emoce vřou, v prvním pololetí se známky dětí rapidně zhoršily, atmosféra ve třídě je špatná, navíc čekají děti po pololetí přestupové zkoušky na osmiletá gymnázia. Kdo za známky nese zodpovědnost? Samozřejmě učitelka! A proto je nutné ji ihned odvolat.

Pět rodičů je pět rozdílných charakterů - zatrpklý nezaměstnaný, který je neustále za zadkem své dceři, ambiciózní ranařka, nerozhodná intelektuálka a manželský pár v krizi, navíc vykořeněný přestěhováním do místa školy kvůli práci.

Učitelka však nedává svoji kůži zadarmo - nastaví rodičům zrcadlo a ukazuje se, že jejich děti jsou různým způsobem problémové a zdrojem nepokojů ve třídě.

Není moc dynamických komedií s překvapivými dějovými zvraty a brilantním slovním humorem, jež se týkají problému, který znají snad všichni rodiče, totiž základní školy. Autor má dar odposlechnout reálné konflikty a zpracovat je do komických situací, odlišných typických charakterů a vtipně úderných replik, kde se rodiče rozhodně nešetří.

Aktuální hořká komedie upomínající volně svými motivy např. na úspěšnou komorní černou komedii Bůh masakru měla premiéru v lednu 2010 v Staatsschauspiel Dresden, od té doby se dočkala jenom v Německu desítek inscenací - doslova hit posledních let se z ní stal především na severu Německa, svým ožehavým tématem učitelé/žáci/rodiče a svojí formou dynamické komedie již míří i do ostatních evropských zemí.

Hrají: David Prachař, Linda Rybová, Igor Chmela, Kateřina Winterová, Jana Janěková ml., Petra Špalková

Místo konání akce: Letní scéna Harfa, Českomoravská 2420/15a, Praha
Vstupenky: http://www.kulturniportal.cz/vstupenky/52448/
Datum začátku akce: 24. Srpna 2017 20:00
Datum ukončení akce: 25. Srpna 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.1038N 14.491E

Případné změny si prověřte na webu akce Úča musí pryč!

Jméno organizátora: Letní scéna Harfa
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov