Vánoce s Gentlemen Singers a s Musicou Bohemicou

Akce Semily

Vánoce s Gentlemen Singers a s Musicou Bohemicou
Divadlo, Koncerty
Web organizátora:
www.kcgolf.cz/
Další akce ve městě Semily

Vánoce s Gentlemen Singers a s Musicou Bohemicou

VÁNOCE S GENTLEMEN SINGERS A S MUSICOU BOHEMICOU
Spojení dvou vynikajících ansámblů navodí krásnou vánoční atmosféru.

Musica Bohemica a Gentlemen Singers je unikátní spojení, které vždy připraví originální program složený ze skladeb tradiční české lidové kultury a soudobých skladatelů, zpravidla napsaných přímo pro tato tělesa. Oba ansámbly mají za sebou více než desítku společných koncertů po celé České republice.

Musica Bohemica Praha

je komorní soubor, který má v současné době osm hudebníků a dva zpěváky. (Podle potřeby je možno jej i rozšířit na orchestr). Uměleckým vedoucím je Jaroslav Krček, který od založení (1975) vytváří stěžejní repertoár. Kromě děl, která byla pro soubor napsána, interpretuje Musica Bohemica také hudbu historickou. Zvláštní a ojedinělá je interpretace a zpracování hudby anonymní a lidové. Soubor natočil a vydal kolem padesáti titulů CD, hudbu k několika filmům a divadelním hrám, spolupracuje s českým rohlasem a televizí. Má za sebou koncertování nejen po celé Evropě ale i v zámoří.

Vokální soubor Gentlemen Singers

z Hradce Králové je jediným profesionálním mužským oktetem v České republice, vítězem mezinárodních soutěží a pravidelným účastníkem významných festivalů od USA až po Jižní Koreu. Soubor od svého vzniku v roce 2003 absolvoval přes pět set koncertů ve dvaadvaceti zemích na čtyřech kontinentech a vydal šest kritikou velmi kladně ohodnocených nahrávek. V Semilech se tento jedinečný soubor představí již potřetí.
Repertoár souboru zahrnuje jak současné skladby zkomponované či upravené přímo pro Gentlemen Singers skladateli, s nimiž soubor úzce spolupracuje (např. Jan Vičar, Jaroslav Krček, Jan Jirásek, Petr Wajsar či Stephen Hatfield), tak i klasická díla a capellové vokální hudby zejména 20. a 21. stol.

V sále KC Golf Semily od 19.00 hod.
Vstupné: 300,- Kč

Místo konání akce: Kulturní centrum Golf Semily, Vejvarovo nábřeží 199, Semily
Datum začátku akce: 8. Prosince 2017 19:00
Datum ukončení akce: 8. Prosince 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.6008N 15.3304E

Případné změny si prověřte na webu akce Vánoce s Gentlemen Singers a s Musicou Bohemicou

Jméno organizátora: Kulturní centrum Golf Semily
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
PETR ŠPAČEK & BAND
Společenský Dům, Jilemnice