Vánoční blešírek 2017

Akce Pardubice

Vánoční blešírek 2017
Jarmarky a trhy
Web organizátora:
www.divadlo29.cz/
Další akce ve městě Pardubice

Vánoční blešírek 2017 


Prosinec v Divadle 29 bez Blešírku si dokáže představit už jen málokdo. Naštěstí se touto představou trápit netřeba. Blešírek bude! Letos navíc opět expandujeme do prostor Galerie města Pardubic na příhrádku. Krom tradičněnetradičních pokladů ze skříní, kuchyní, dílen, půd a zpod postelí, se opět můžete těšit na pro oko i dotyk náramné, papírem vonící autorské kousky (nakladatelství Bylo nebylo, Upupæpop, Napoli), neokoukané slušivé nezbytnosti ( Terra incognita, Jeden a půl holky), charismatické roboty (nikoli kuchyňské) nebo burzu vinylů a letos dokonce i Rekola. Chybět nebude punč a jiné laskominy (Café Robinson & Obchod U soba) a k tomu nemálo epesních a občas i nečekaně objevných dárků. K tomu všemu jako vždy hutný doprovodný program pro malé i velké.

VSTUP VOLNÝ

►►► DOPROVODNÝ PROGRAM ►►►

► 13:00 - 15:00 ANIMOVANÝ BUJÓN / Laboratoř Bujón - Divadlo 29 ► Otevřená animační dílna pro malé i velké v Laboratoři Bujón Divadla 29. Nevaříme z vody, mísíme barvy, tvary, fantazii a oživujeme neživé. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, uši i nos.

► 15:00 Divadlo KAKÁ: Vánoční příběh / Klub 29 ► Autorská pohádka o českých tradicích Divadla Kaká čili Štěpánky Vanické a Jany Kollertové, absolventek alternativního a loutkového divadla na DAMU v Praze. Jejich Vánoční příběh se celý odehrává v jednom domě, kde žije velká rodina. Čtyři okna, čtyři příběhy. Poetická pohádka plná koled se opírá o původní české tradice, jež jsou na pozadí jednotlivých příběhů. Rodina se v průběhu pohádky mění v postavy z Betléma, který se nám postupně před očima vyobrazuje. www.divadlokaka.cz

► 16:00 OZVĚNY Anifilmu 2017: TVORBA DĚTEM / Laboratoř Bujón - Divadlo 29 ► Výběr krátkých animovaných filmů z letošního festivalu Anifilm 2017 věnované mladým divákům od 6 let. Příběhy zvířatek, ale i jiných nečekaných hrdinů, kteří zažívají roztodivná dobrodružství. Nachází odvahu (Plody mraků, zvláštní uznání poroty Anifilmu), nové kamarády (Ptáček a housenka) nebo své místo ve společnosti (Domek). Někdy jde ve filmech ale jen o prostou radost z pohybu a obživnutí (283 žab) a o hru s prostorem a geometrií (Kout, Modulátorie). www.anifilm.cz

► 18:30 TESA TARČÁKOVÁ: SEN / Klub 29 ► Zahájení výstavy maleb a ilustrací mladé slovenské výtvarnice a tradiční blešírková tombola. Tesa se věnuje ilustraci, kresbě, malbě, gra ce a street artu, který je její velkou zálibou. Už dávno ale přešla z nelegálních ploch na tzv. „legály” a paintingové akce. Ráda lidem popisuje své vlastní sny, které jsou většinou obsáhnuté v jejích ilustracích a skrze něž se snaží lidem ukazovat druhou stranu svého světa. Svoje snové příběhy zpracovává i v podobě audio pohádek.

► 20:00 Ventolin / Klub 29 ► Je snadné být dnes smutný a uzavírat se. Nejistota je uvnitř i venku. Analogově dobře naladěná veličina tuzemské disco vědy David Doubek alias Ventolin proti tomu na svém novém albu Vitajte protestuje. Projekt Ventolin vznikl v roce 2007 jako boční „odpočinkový“ projekt, velmi záhy se však dostal do povědomí na místní klubové scéně. K živému hraní používá David Doubek staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. Přitahuje ho analogová rozladěnost, šum, rozkolísanost a nedokonalost. Vitajte je písničkové album, které vychází pět let od úspěšného debutu Totem. Zvukově Ventolin na novince své elektronické základy posunul dál k anarchičtějšímu a živějšímu zvuku. Deska obsahuje hodně elektronicky znějící písničky, tepající bicí automaty a acidové linky, ale i věci skoro kapelové, s kytarami a živými bicími.

Místo konání akce: Klub 29, Svaté Anežky České 29, Pardubice
Datum začátku akce: 16. Prosince 2017 13:00
Datum ukončení akce: 16. Prosince 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce ►►► Vánoční blešírek 2017 ►►►

Jméno organizátora: Divadlo 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Farmářský májový jarmark 2024
Palackého náměstí, Skuteč
Vimperské trhy 18.05.2024
Náplavka u Volyňky, Vimperk
VENKOVSKÉ TRHY 2024
HLAVNÍ NÁMĚSTÍ ŠTERNBERK, Šternberk
BLEŠÁK A SWAP 28.04.2024
Poláčkovo náměstí, Rychnov nad Kněžnou