Vernisáž: Lukáš Pohánka, Katka Pohánka / PO2

Akce Praha

Vernisáž: Lukáš Pohánka, Katka Pohánka / PO2
Akce pro děti, Výstavy
Další akce ve městě Praha

Vernisáž: Lukáš Pohánka, Katka Pohánka / PO2

Cihly, beton, ocel… bývalá tovární hala Vnitroblocku je vzpomínkou na zašlou slávu dob minulých. Jsou to právě industriální čtvrti a okrajové části měst, které daly zrodu graffiti tak, jak je dnes známe. Piecy a tagy se staly životní ideologií několika generací, které skrze ně vyjadřují svou individualitu nebo oponují nepřátelskému systému…
Následující výstava sourozenců Lukáše a Kataríny Pohánkových vypráví příběh street-artu ze zcela jiné perspektivy – v interiérovém prostředí. Lukáš, který se graffiti věnuje už od dětství, se postupně přesunul k tvorbě kombinovaných technik na plátně, asambláží a plastických objektů. Pracuje často s betonem, který reprezentuje hlavní médium ulice a veřejného prostoru. Nově vystaveným dílům dominuje neónový triptych G Tribute, ve kterém recykluje plechovky pražského writera GEE a přetváří je v nové médium, skrze které znovu vdechuje život jinak krátkodobému pouličnímu umění. Vzniká tak pozoruhodné dílo, jehož fragmenty zaznamenávají tvorbu díla původního.
Katka pochází stejně jako Lukáš z Martina na Slovensku, kde měla první možnost objevit street-art a jeho různé projevy. V průběhu své osobní cesty se seznámila s velkým množstvím dalších uměleckých směrů, z nichž ji inspirovaly především futurismus, etnické africké a jihoamerické umění, abstraktní expresionismus a kinetické umění. Ve své tvorbě hledá nové způsoby, jak uchopit abstraktní vize a zhmotnit je v harmonickém souladu barev. Její díla jsou laděna do geometrických kompozic, které mají vyjadřovat klid, nadšení a radost ze života.

Hudba na vernisáži: TBA

Těšíme se na vás!

Místo konání akce: VNITROBLOCK, Tusarova 791/31, Praha
Datum začátku akce: 6. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 6. Února 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.102N 14.4493E

Případné změny si prověřte na webu akce Vernisáž: Lukáš Pohánka, Katka Pohánka / PO2

Jméno organizátora: Dudes&Barbies Gallery
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
MICHAL K SNÍDANI
Divadlo Bez Zábradlí, Praha