VESELSKÉ SLAVNOSTI 2018

Akce Veselí nad Lužnicí

VESELSKÉ SLAVNOSTI 2018
Akce pro děti, Slavnosti, Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Veselí nad Lužnicí

VESELSKÉ SLAVNOSTI

Víkend ve městě plný kultury, soutěží, koncertů, sportovních klání, plavba netradičních plavidel po řece Lužnici a jízda z kopce na čemkoliv.

Ve dnech 15. a 16. června nás čeká další ročník městských slavností.

V programu letos bude možné vidět Michala Hrůzu s jeho kapelou, poprockové kapely Hodiny a Like-it, folkrockové Epy de Mye, Katku Misíkovou s Jakubem Kořínkem i veselskou Cihelnu a spol. Známé hity nám zprostředkují kapely Covertrio a Wohryzek band, pro milovníky dechovky je připravena šumavská Doubravanka. Připomínku nejen prvorepublikového swingu zprostředkuje Swingband Tábor. Sobotní scéna u KD bude věnována cirkusu – společnost Cirkus trochu jinak nám představí svá vystoupení a diváci si budou moci vyzkoušet některá z cirkusových umění. Pro děti jsme kromě tradičních pohádek připravili pořad Míši Růžičkové Jedeme na safari. Opět nebudou chybět ani soutěže – v pátek na náměstí Jízda z kopce na čemkoliv, v sobotu u Hokejky O nejlepší guláš a na Lužnici Netradiční plavidla.

Jízda z kopce na čemkoli, Netradiční plavidla

Sestavte vtipné vozítko, jezdidlo či plavidlo a porota vyhodnotí jeho originalitu. Trasy zůstávají stejné – pro Jízdu z kopce je na náměstí T. G. Masaryka od prodejny obuvi k Besedě a pro plavidla od skautské klubovny v parku pod sídlištěm U Zastávky ke kulturnímu domu. Kromě vyhodnocení porotou, které znáte z minulých let, bude soutěž obohacena o speciální kategorii, věnovanou tematice stého výročí republiky.

Pro výrobu plavidla je možné si zapůjčit šlapadlo (v případě zájmu volejte Luďka Mylera tel. 777559862) a v kulturním domě jsou k dispozici také kartony. Pokud máte chuť a nemáte kde plavidlo či jezdidlo připravit, je možné využít prostor v kotelně na sídlišti u zastávky, která je ve správě Veselských služeb s.r.o. Pro rezervaci prostoru volejte Jaroslava Bendu tel. 602118737.

Přihlásit plavidla a jezdidla je třeba do 14. června na adrese info@kd-veseli.cz nebo na telefonu 603 495 985 a pro účastníky je připraveno startovné naruby 2000 Kč/plavidlo či jezdidlo). Výherci soutěží obdrží věcné ceny od našich sponzorů.

Soutěž O nejchutnější hovězí guláš

Organizátoři z občerstvení Hokejka připravují čtvrtý ročník kulinářské soutěže O nejchutnější guláš. Bude probíhat opět v sobotu cca od 10 hodin, vařit se bude přímo u občerstvení Hokejka. Každé přihlášené družstvo bude mít přiděleno hovězí maso, vařečku, dřevo na otop, příruční stolek. S sebou si musí přinést kotel (kotlík), své tajné ingredience (koření, cibuli atd.) a hlavně dobrou náladu. Soutěžící družstva se můžou přihlásit do 7. června na telefonním čísle 605 030 823 nebo U Hokejky. Zde je také možné obdržet další informace.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
KÁJA A BAMBULÁČEK - BAMBULKOVÁ SHOW
DK metropol, České Budějovice
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec