Veteran rallye Ostrava 2017

Akce Ostrava

Veteran rallye Ostrava 2017
Auto Moto
Masarykovo náměstí, Ostrava
Web akce:
www.tvsco.cz/
Web organizátora:
www.tvsco.cz/
Další akce ve městě Ostrava
Vážení přátelé historických vozidel,
opět Vás srdečně zveme na devatenáctý ročník naší soutěže. Po tradičním startu v Ostravě a projížďce pěší zónou navštívíme v Mošnově opravnu letadel, kde jsou specializováni na Airbus 320 a Boeing 737, což, myslíme si, v republice v takovém rozsahu nikde neumí. V Petřvaldě se možná zasmějeme s hasiči, v Bartošovicích se pokocháme zahradou i Domem přírody, zájemci mohou navštívit i Záchrannou stanici, v Příboru rodiče Sigmunda Freuda dlouho nepobývali, avšak jeho rodný dům či starobylá kolej jsou za procházku stojící a působivý kostel Narození Panny Marie bude otevřen i pro nevěřící.
Rallye ukončíme v Novém Jičíně. V Žerotínském zámku je mj. památka na c. a k. následníka trůnu Františka Ferdinanda d´Este i Tomáše Garrigue Masaryka a v Návštěvnickém centru, kromě interaktivní výstavy o TOvárně NA Klobouky, v druhém patře toho domu zemřel generál Laudon, který bránil Čechy, Moravu, Slezsko aj. před Prusy, Turky i Rusy. Prostory jsou věnovány jeho době a činům, žel Bohu historie někdy bývá ironizující - po dvou a půl stoletích řešíme zase obdobně se opakující potíže.
Zdá-li se vám náš program překombinován, souhlasíme teoreticky. Je koncipován pro různé záliby celé posádky, partnerky a dětí. Proto prakticky - koho nezajímají letadýlka, pokračuje dál na oběd. Koho zajímají vzácnosti Poodří nebo budoucího psychologa multimediální místnosti, prohlédne si je, koho ne, jede dál… Ctitelé Mercedesů Grand Prix vzpomenou na Alfreda Neubauera, příznivci Tatrovek Fritze Hückela u vil jeho otce a strýce, příp. i vězení „obývané“ Hansem Ledwinkou. Jen se ELEGANTNĚ oblékněte a projeďte se malebnou krajinkou…
na setkání se těší pořadatelé z Tatra Veteran Sport Clubu Ostrava v AČR
Jméno organizátora: Tatra Veteran Sport Club Ostrava v AČR
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce