Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara 2018

Akce Olomouc

Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara 2018
Sportovní akce, Turistika
Další akce ve městě Olomouc

Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara

V Klubu českých turistů máme tradice přivítat jaro a zahájit tak turistickou sezónu. V Olomouckém kraji se místo setkání turistů mění podle pořádajícího odboru. Letos pořádá tuto akci k zahájení sezóny a přivítání jara olomoucký Klub Dobrý Hospodář a místo setkání vybrali v Radíkově u vysílače v zázemí CHATA POD VĚŽÍ - RADÍKOV.

KČT Šternberk zve tímto všechny příznivce turistiky a zdravého pohybu na Výšlap do Radíkova, který začínáme v Olomouci na vlakovém hlavním nádraží.

Sraz pro Šternberk je v 6:50 na vlakovém nádraží ve Šternberku a pojedeme vlakem do Olomouce, kam dorazíme v 7:19

Sraz pro všechny turisty, kteří s námi půjdou na výšlap z Olomouce je v 7:35 před budovou hlavního nádraží v Olomouci pod světelnou tabulí s odjezdy MHD.

Po úvodní fotce vyrazíme od rozcestníku, který je před nádražím, ale málokdo si ho všimne, po žluté turistické značce k Bystřičce a kolem ní přes místní část Bělidla do Bystrovan, přes Velkou Bystřici do Hluboček.
Taaakže kdo je z Bystrovan, Velké Bystřice a Hluboček, tak se k nám můžete přidat po trase. Orientační časy průchodu těmito obcemi jsou:
Místní část Bělidla: 8:00 u zvonice https://mapy.cz/s/2hU2m
Bystrovany: 8:45 u kaple sv. Bartoloměje https://mapy.cz/s/2hU3n
Velká Bystřice: 9:40 u Zámku https://mapy.cz/s/2hU4p
Hlubočky: 11:00 před Kulturním domem https://mapy.cz/s/2hU5J

A nebo nás najdete kdekoliv po trase. Časy jsou orientační, můžeme se na jednotlivých místech zdržet déle, ale bude nás určitě velká banda, takže nás nepřehlédnete.

Z Hluboček půjdeme do kopce do Posluchova a nad Radíkov k Chatě pod věží, kde probíhá Zahájení turistické sezóny v Olomouckém kraji. Zde se zaregistrujeme u pořadatele, takže budou diplomy ;-)

Trasa má 16,5km - https://mapy.cz/s/2hTPM

K této akci nově vzniká i záznamník, který bude v prodeji za 30Kč a po účasti na třech akcích "Zahájení turistické sezóny v Olomouckém kraji" pak turista dostane odznak bronzového stupně - ten je pak vydán zdarma. Pro zajímavost uvedeme, že příští rok bude zahájení sezóny pod vedením šumperského KČT, takže se podíváme na další zajímavá místa.

Po posezení a občerstvení v CHATA POD VĚŽÍ - RADÍKOV se pak může část turistů vydat na Svatý Kopeček odkud jede autobus zpět do Olomouce každou chvilku. Z Radíkova jedou autobusy každou hodinu.

Další protažení trasy je v plánu dle počasí z Radíkova přes Lošov a nedalekou hvězdárnu nad Lošovem po modré turistické značce a od rozcestí "Pod Lošovem" po zelené až do Velké Bystřice na vlakovou zastávku.
Mapka celé trasy - https://mapy.cz/s/2hTUq
Odtud vlakem zpět do Olomouce. Tato trasa má celkem 25km a časově vyjde i s posezením v Radíkově kolem 8 hodin, takže do Velké Bystřice dorazíme před 16 hodinou. Vlaky jedou v 15:14, 16:19 nebo později v 18:14 - do Olomouce je to 8-9 minut vlakem.

Místo konání akce: CHATA POD VĚŽÍ - RADÍKOV, NA PEVNŮSTCE, Olomouc
Datum začátku akce: 17. Března 2018 06:50
Datum ukončení akce: 17. Března 2018 15:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.6416N 17.3689E

Případné změny si prověřte na webu akce Výšlap do Radíkova - Zahájení turistické sezóny a přivítání jara

Jméno organizátora: KČT Šternberk
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce